Detalle nota de prensa - Comunica GVA
Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de València preparen accions conjuntes per a dinamitzar el sector
- El secretari autonòmic de Turisme i la regidora de Turisme de València han mantingut una reunió per a analitzar l’impacte de la riuada sobre el territori i sobre la imatge de la ciutat com a destinació turística
El secretari autonòmic de Turisme, José Manuel Camarero, i la regidora de Turisme de l’Ajuntament de València, Paula Llobet, han mantingut una reunió per a analitzar l’impacte de la riuada sobre el territori.
Durant la trobada han insistit en la importància de recuperar el prestigi de la ciutat de València i de tota la Comunitat Valenciana com a destinació turística. Per a fer-ho, està previst un reforç del pla d’acció amb diverses iniciatives a desenrotllar en les pròximes setmanes.
En concret, José Manuel Camarero ha destacat que en els pròxims dies, des de Turisme Comunitat Valenciana, es realitzarà una campanya que s’unirà a l’anunciada per Visit València, per a remarcar l’atractiu turístic de la ciutat, capaç de contribuir tant a la reactivació econòmica com al benestar emocional. Al mateix temps que ha subratllat que “som una destinació fiable i segura”.
Camarero ha destacat que, amb esta campanya, “també pretenem agrair l’esforç a tots els que han mostrat la seua solidaritat en estos moments”.
Per la seua banda, la regidora de Turisme, Innovació i Captació d’Inversions de l’Ajuntament de València, Paula Llobet, ha assenyalat que “és el moment de passar a l’acció perquè el turisme recupere el seu paper com a motor que reactiva empreses i ocupació. Treballarem conjuntament i a intensificar els esforços per a revitalitzar l’economia de la ciutat, de les zones afectades i de tota la Comunitat. València ha sigut triada com a la millor ciutat per a viure en 2024, segons el rànquing anual de ciutats per a expatriats d’InterNations, un reconeixement que fa valdre totes les nostres fortaleses i ens anima a continuar treballant amb més il·lusió per la reactivació del sector”.
En la trobada també s’ha analitzat la possibilitat incrementar les accions de reconstrucció a través dels fons procedents del Mecanisme de recuperació i resiliència NextGenerationEU. En concret, s’està treballant amb la Secretaria d’Estat de Turisme per a analitzar la possibilitat d’ampliar, amb fons nous, alguns dels plans de sostenibilitat turística en destinació (PSTD) de les zones afectades per a incloure accions vinculades a pal·liar els efectes de la riuada. En concret, la ciutat de València compta amb un PSTD ja en desenrotllament amb 7,5 milions d’euros.
El secretari autonòmic de Turisme ha manifestat que “després del desastre provocat per la riuada, i amb tot el respecte pel que ha ocorregut, ara la nostra responsabilitat és treballar per a la reconstrucció”. En este sentit, ha assenyalat que “és més necessari que mai la col·laboració i el treball conjunt per a visibilitzar les nostres destinacions i per a reforçar el sector turístic, que sempre ha exercit com a motor econòmic en situacions adverses i que ara també hem d’ajudar al fet que recupere la seua activitat al més prompte possible”.
En la reunió s’han repassat, igualment, les accions que duen a terme de manera conjunta les dos administracions a través del conveni de col·laboració de 2024, com ara el programa Cuina Oberta o la pròxima presentació a València de la Green Guide de gastronomia. Cal destacar que Turisme Comunitat Valenciana destina a la Fundació Visit València un milió d’euros per a la realització d’accions de màrqueting dirigides a enfortir el posicionament de la ciutat.