Conselleria d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació
Formació de professorat

Educació reforça la seua aposta per la internacionalització educativa amb la creació d’un nou CEFIRE específic a Castelló

29/11/2024
  • El nou CEFIRE estarà situat en les instal·lacions de la Universitat Jaume I
  • La Conselleria ha reestructurat la Xarxa CEFIRE per a aconseguir més eficiència en les accions formatives del professorat i l’ha dotat de ferramentes per a exercir la seua labor en un entorn educatiu dinàmic i globalitzat

 

La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació reforça la seua aposta per la internacionalització educativa amb la creació d’un nou CEFIRE específic a Castelló, desenrotllat en coordinació amb la Direcció General d’Ordenació Educativa i Política Lingüística.

Este nou CEFIRE estarà situat en les instal·lacions de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló. Es tracta d’una ubicació estratègica que té com a objectiu potenciar la investigació conjunta, l’intercanvi de coneixements i la generació de sinergies promovent el treball col·laboratiu i iniciatives d’investigació conjunta.
 
La creació d’este CEFIRE específic a Castelló representa un pas avant en l’aposta de la Conselleria per situar l’educació valenciana com un referent internacional. El nou centre permetrà als docents accedir a recursos formatius avançats i contribuirà a enfortir els projectes educatius amb projecció global, promovent una ensenyança més inclusiva, innovadora i adaptada als desafiaments d’un món interconnectat.

Reestructuració de la xarxa territorial

La creació d’este nou CEFIRE forma part d’un procés de reestructuració de la xarxa territorial de centres per a aconseguir més eficiència en la formació del professorat.

En concret, s’han creat quatre CEFIRE específics: CEFIRE de Recursos Educatius i Competència Professional Docent, amb seu a València; el CEFIRE específic d’Educació Inclusiva, Benestar i Salut Mental, amb seu a Alaquàs; CEFIRE específic de Lideratge Educatiu, amb seu a Elx, i CEFIRE específic d’Innovació i Digitalització, amb seu a Alzira.

A estos quatre CEFIRE se suma un quint CEFIRE que ja existia i que es manté: el de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial.
Per la seua part, els CEFIRE territorials ja existents són: Alacant, Alcoi, Castelló de la Plana, Elx, Gandia, la Nucia, Orihuela, Sagunt, Torrent, València, Vinaròs i Xàtiva. Alcoi i Elx atenen la formació de professorat d’Elda.

Quant als CEFIRE específics que ja existien s’han reorganitzat com a àmbits integrant-se en els CEFIRE territorials. Així els docents poden tindre accés a esta formació més concreta en les diferents zones de la Comunitat, ja que s’han adscrit a estos el personal assessor.

Es tracta dels CEFIRE d’Educació Infantil; Àmbit Científic, Tecnològic i Matemàtic; Plurilingüisme; Àmbit Humanístic i Social; Àmbit Artisticoexpressiu; Educació Inclusiva i el Centre d’Innovació Digital Avançat de la Comunitat Valenciana. Així mateix, el CEFIRE de Competència Digital Docent queda adscrit al CEFIRE específic de Creació de Recursos Educatius i Competència Professional Docent.

D’esta manera, en estos CEFIRE territorials s’han creat els àmbits d’Infantil, Primària, Secundària, Humanístic i Social, Científic, Tecnològic i Matemàtic, Artisticoexpressiu, FPA, Internacionalització i Plurilingüisme i Aules Transformadores.

Amb esta reestructuració, la Conselleria reafirma el seu compromís amb la millora contínua de la qualitat educativa, donant suport al professorat i dotant-lo de ferramentes per a exercir la seua labor en un entorn educatiu dinàmic i globalitzat.