Detalle nota de prensa - Comunica GVA
Barrachina: “Este Consell treballa per a potenciar el cultiu de la tòfona a la Comunitat Valenciana”
- El conseller ha assistit a la inauguració de la XXI edició de la Fira de la Tòfona d’El Toro junt amb la directora general, Mari Àngels Ramón Llin
- El Consell estudia que el sòl per al cultiu de tòfones mitjançant tècniques agrícoles puga ser considerat sòl agrícola temporal quan es desenrotlle sobre sòls forestals
El conseller d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina, ha assegurat que “este Consell treballa per a potenciar el cultiu de la tòfona a la Comunitat Valenciana”, i ha fet valdre l’enorme qualitat d’este fong exquisit conegut com a diamant negre de la gastronomia.
Barrachina ha assistit a la inauguració de la XXI edició de la Fira de la Tòfona d’El Toro junt amb la directora general de Producció Agrícola i Ramadera, M. Àngels Ramon Llin, i representants dels municipis de l’Alt Palància.
En la seua visita al recinte firal, el conseller ha destacat que les plantacions tofoneres són una altra de les potencialitats del territori valencià, amb més de 750 hectàrees en tota la Comunitat Valenciana.
Ha avançat, a més, que el Consell estudia que el sòl per al cultiu de tòfones mitjançant tècniques agrícoles puga ser considerat sòl agrícola temporal, quan es desenrotlle sobre sòls forestals i exclusivament durant el període d’explotació, per a recobrar la seua condició de sòl forestal quan cesse este cultiu.
El conseller ha recordat que les primeres tòfones d’Espanya voran la llum des de hui mateix en la vila castellonenca d’El Toro, i ha destacat que la Fira de la Tòfona “s’ha convertit en una oportunitat única per a conéixer de prop este exclusiu producte de la terra”.
“La Fira de la Tòfona d’El Toro i els seus productes artesanals són ja tot un clàssic de la tardor a la Comunitat Valenciana i un dels esdeveniments més esperats per als amants de la tòfona a escala nacional, ja que es tracta de la primera localitat que arreplega la tòfona a Espanya”, ha subratllat.
Miguel Barrachina ha assenyalat “l’indiscutible valor ecològic de la tòfona, ja que la seua producció es realitza amb arbres autòctons de la nostra Comunitat Valenciana”, un cultiu sostenible que no incorpora adobaments minerals ni pesticides.
Durant esta trobada, organitzada per l’Ajuntament d’El Toro amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, se celebren xarrades tècniques dirigides a tubericultors d’este producte i a totes aquelles persones que vullguen iniciar el seu camí en el cultiu de la tòfona, així com tastos, demostracions de cuina, el concurs de la tòfona més gran o una exhibició de caça de tòfona amb gossos tofoners, la manera tradicional amb la qual durant anys s’ha obtingut este cobejat ingredient.
Galeria d'imatges
Talls de veu relacionats
Conseller Miguel Barrachina