Detalle nota de prensa - Comunica GVA
Cultura i la Universitat de València col·laboren en l’estimació de l’impacte de la riuada en el patrimoni hidràulic de la Comunitat Valenciana

- S’avaluen i inspeccionen danys del patrimoni i dels sistemes de regadiu tradicional
- Estan inventariats un total de 116 elements vinculats a les séquies de l’horta valenciana
La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació i la Universitat de València col·laboren en l’estimació de l’impacte de la riuada en les diverses tipologies del patrimoni hidràulic de la Comunitat Valenciana.
La Conselleria, a través de la Direcció General de Patrimoni Cultural, i la Universitat de València, per mitjà de la unitat d’investigació d’Estudis del Territori, Paisatge i Patrimoni (ESTEPA), han acordat col·laborar en l’avaluació i inspecció de danys del patrimoni i dels sistemes de regadiu tradicional de l’horta valenciana després de la riuada.
Es tracta d’una via per a avançar en l’estimació de l’impacte, atesos els elements que ja estan inventariats del patrimoni hidràulic valencià, que ascendixen a un total de 116 elements catalogats i que seran supervisats per a determinar el seu grau d’afecció.
Cultura i la Universitat de València estan valorant els diversos elements inventariats vinculats a les séquies de la zona de l’horta de València. La Conselleria i la Càtedra han col·laborat a través de diverses publicacions per a catalogar este patrimoni hidràulic en tota la Comunitat Valenciana.
A la reunió han assistit la directora general de Patrimoni Cultural, Marta Alonso, i el catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional i director de la unitat d’investigació ESTEPA del Departament de Geografia de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, Jorge Hermosilla Pla.
Des del Departament de Geografia de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València ja es compta amb un estudi previ sobre les afeccions de la riuada en els sistemes de regadiu tradicional de l’horta de València.