Detalle nota de prensa - Comunica GVA
L’Hospital General adquirix un equip de precisió tecnològica per a les biòpsies de mama
- Este procediment per a la detecció del càncer és menys invasiu que la biòpsia quirúrgica, es realitza en menys d’una hora amb anestèsia local i no requerix ingrés
- L’objectiu és proporcionar les millors condicions d’ús, funcionalitat i seguretat a les pacients i a l’equip professional
L’Hospital General de València ha adquirit un equip de precisió tecnològica, denominat taula prona, per a les biòpsies de mama. Es tracta d’un equipament que facilita el diagnòstic de les microcalcificacions que van associades a les neoplàsies de mama.
La biòpsia de mama estereotàctica es practica per a extraure teixit mamari en la detecció del càncer.
La cap del Servici de Radiodiagnòstic de l’Hospital General, Juana Forner Giner, ha explicat que amb la biòpsia en taula prona primer es localitza exactament la zona de la lesió mitjançant coordenades i d’ací es du a terme la biòpsia assistida per buit. “Amb això s’aconseguix una mostra abundant de la lesió i es reduïxen els falsos negatius”, ha indicat.
Este equipament facilita la posició de la pacient, que es tomba boca avall (per això el nom, per la posició prona), cosa que li aporta més comoditat. Al seu torn, disminuïx el temps de biòpsia i es reduïx l’ansietat pel procediment.
L’avantatge per a l’equip professional també és visible. En este sentit, Juana Forner ha destacat que “es minimitza el moviment, s’afavorix el posicionament del pit i es proporciona més precisió per a prendre mostres, ja que el teixit mamari queda més accessible”.
La cap de Radiodiagnòstic de l’Hospital General ha afegit que es tracta d’un mètode menys invasiu que la biòpsia quirúrgica, es realitza en menys d’una hora, amb anestèsia local i no requerix ingrés.
Tecnològicament, l’equip s’ha completat amb una actualització de la Unitat de Mamografia Digital, que inclou la realització de mamografia amb contrast, la qual cosa millora el diagnòstic postquirúrgic.
L’Hospital General ha invertit en este sistema, el seu equipament i la tecnologia prop de 400.000 euros. L’objectiu és proporcionar les millors condicions d’ús, funcionalitat i seguretat a les pacients i a l’equip professional. A més, es busca facilitar la interacció dels especialistes i assegurar un manteniment eficient, amb l’última tecnologia.
Galeria d'imatges
Talls de veu relacionats
Declaracions de la Dra. Juana Forner, cap del Servici de Radiodiagnòstic de l’Hospital General de València