Detalle nota de prensa - Comunica GVA
El Consell aprova destinar 32 milions d’euros per a complementar la prestació als treballadors del sector de l’automoció afectats pel RED
- El personal afectat rebrà un complement econòmic mentres rep formació
- Esta mesura de suport al sector de l’automoció sorgix de la Mesa de Treball de l’Automoció posada en marxa pel Consell
El Consell ha aprovat el decret d’ajudes dirigides a complementar les prestacions del Mecanisme RED de flexibilitat i estabilització de l’ocupació per al sector de l’automoció de la Comunitat Valenciana.
El Consell, a través de Labora, destinarà més de 32 milions d’euros, que es concediran de manera directa al personal afectat del sector de l’automoció a conseqüència de la suspensió dels seus contractes durant dos anys per les necessitats de transformació i requalificació.
Esta mesura de suport a un dels sectors econòmics més importants de la Comunitat Valenciana ha sigut aprovada per la Mesa de Treball del Sector de l’Automoció, grup creat pel Consell com una plataforma de col·laboració publicoprivada, integrada per agents socials i econòmics per a abordar els desafiaments este sector.
En el marc de la Mesa de Treball, es va posar en marxa un pla de xoc fins a 2027 centrat en el suport als treballadors, que temporalment es voran afectats pels baixos nivells d’activitat. Per a fer-ho, es va realitzar un diagnòstic exhaustiu de la situació i necessitats, es va efectuar una avaluació d’impacte, es va elaborar un mapa de riscos i es van acordar diferents mesures per a protegir i potenciar els treballadors.
Fruit d’eixos acords, el Consell ha aprovat esta mesura que busca pal·liar el menyscapte econòmic que patiran les plantilles afectades pel mecanisme d’estabilització.
En este sentit, es podran beneficiar d’estes ajudes tots els treballadors adherits al Mecanisme RED de flexibilitat i estabilització de l’ocupació, que rebran un complement econòmic que anirà des dels 16 euros als 56 euros diaris en funció del seu salari.
Cal recordar que el mecanisme RED obliga les empreses acollides a comprometre’s a la requalificació de la seua plantilla. Això implica la implementació de plans formatius orientats a capacitar el personal en l’ús de noves tecnologies i processos associats a la mobilitat elèctrica i la fabricació de vehicles híbrids i elèctrics.
La indústria de l’automòbil representa un 8 % del PIB de la Comunitat Valenciana i proporciona ocupació directa a unes 30.000 persones, la qual cosa suposa al voltant del 6 % de la població activa de la Comunitat Valenciana.
Este sector clau de l’economia valenciana afronta un període de transició marcat per les disrupcions tecnològiques en la mobilitat i connectivitat dels vehicles. En particular, l’electrificació i la necessitat d’implementar noves tecnologies digitals en el procés de producció determinen un canvi de paradigma.