Detalle nota de prensa - Comunica GVA
Galvañ: “Més de 2.800 persones desocupades treballaran mentres es formen en un ofici en els tallers mixtos de Labora”
- Enguany el Servici Valencià d’Ocupació ha posat en marxa per primera vegada les Escoles Taller, enfocades a oferir una oportunitat laboral i experiència professional a les persones més jóvens
- El Consell destina 70 milions d’euros a posar en marxa estos projectes
- La mitat de les persones participants seran dones desocupades
El secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ, ha anunciat que Labora, el Servici Valencià d’Ocupació i Formació ha aprovat els tallers mixtos, en els quals més de 2.800 persones desocupades treballaran mentres aprenen un ofici en els seus municipis.
Galvañ ha informat que Labora ha posat en marxa tres projectes mixtos als quals destinarà 70 milions d’euros per a impulsar l’ocupabilitat de la ciutadania: les Escoles Taller, Acció Inserta i els Tallers d’Ocupació.
El director general de Labora ha destacat especialment les Escoles Taller, nova modalitat dirigida a jóvens d’entre 16 i 29 anys, que busca donar formació en un ofici al mateix temps que se’ls paga un salari a jóvens desocupats de difícil inserció laboral. Labora ha destinat 9 milions d’euros a posar en marxa 26 projectes dels quals es beneficiaran 380 jóvens.
Galvañ ha posat l’accent en el fet que Labora ha posat en marxa per primera vegada el programa d’Escoles Taller dirigit de manera específica als més jóvens. “L’ocupabilitat de la joventut és una prioritat per al Consell”, ha assegurat el secretari autonòmic d’Ocupació, que ha mencionat el programa ‘Primera experiència’, que ha possibilitat que 104 jóvens obtinguen un contracte en el sector públic valencià.
Juntament amb les Escoles Taller també s’ha convocat el programa mixt d’ocupació i formació Acció Inserta, dirigit a persones en situació de vulnerabilitat i que beneficiarà 540 persones desocupades. En total, seran 23 els projectes als quals el Servici Valencià d’Ocupació i Formació destina 7,3 milions d’euros.
Finalment, els Tallers d’Ocupació beneficiaran 1.970 persones desocupades de tota la Comunitat Valenciana que participaran en algun dels 96 projectes aprovats als quals la Generalitat destina 54 milions d’euros.
Este programa mixt es du a terme en col·laboració amb els ajuntaments, les mancomunitats, ens públics dependents d’estes, pactes territorials d’ocupació, així com associacions, fundacions i altres entitats privades sense ànim de lucre. Cal ressaltar, a més, que enguany la mitat de les persones participants seran dones.
“Estos tallers són una de les més decidides apostes de Labora, Servici Valencià d’Ocupació i Formació, per la formació com a ferramenta indispensable per a millorar l’ocupabilitat de les persones”, tal com ha declarat el secretari autonòmic d’Ocupació.
Galvañ ha destacat que el fet de comptar des del primer dia de la formació amb un contracte de treball “dona l’oportunitat als beneficiaris de cobrar un salari, amb la qual cosa es poden dedicar de manera íntegra a esta formació i adquirir l’experiència imprescindible que els done una oportunitat laboral en l’ofici que es troben aprenent”, ha manifestat.
Entre les especialitats que s’oferixen per a la formació de l’alumnat es troben jardineria, construcció, instal·lació d’infraestructures de telecomunicacions, administració, animadors de temps lliure i activitats culturals, conservació i millora de muntanyes, repoblacions forestals, creació de microempreses o atenció sociosanitària, entre altres.
Sol·licituds
Per a sol·licitar formar part d’un taller d’ocupació és imprescindible estar donat d’alta en LABORA com a demandant d’ocupació i fer-ho constar en la demanda tal com s’explica en este videotutorial.
Les persones interessades també poden posar-se en contacte amb el seu Espai Labora.
Les bases i convocatòria que han de regir per a la selecció de l’alumnat participant en tallers d’ocupació es pot consultar en l’enllaç següent.
Pràcticament tots els projectes dels tallers d’ocupació constaran d’un itinerari formatiu amb la impartició consecutiva d’un certificat de professionalitat de nivell 1 i un altre de nivell 2 o bé un de nivell 2 i un altre de nivell 3, de la mateixa família i àrea professional.
Així mateix, l’alumnat rep formació en inserció laboral, sensibilització mediambiental i igualtat de gènere, alfabetització informàtica: informàtica i internet i formació bàsica de riscos laborals.