Hisenda i Economia
Formació en línia

La plataforma de formació de la Generalitat continua el seu creixement després de cinc anys consecutius registrant xifres rècord

18/01/2025
La plataforma de formació de la Generalitat continua el seu creixement després de cinc anys consecutius registrant xifres rècord
  • eFormació ha sumat 297.705 matriculacions en 2024, quasi un 7 % més que l’any anterior i el triple que fa cinc anys
  • El campus del portal de formació en línia gratuïta de la Generalitat dirigit a la població general (SAPS) ha batut el rècord anual de matriculacions amb 21.065 en total

 

La plataforma en línia de formació de la Generalitat, eFormació, continua el seu creixement després de cinc anys consecutius registrant xifres rècord de matriculacions anuals. En 2024 la plataforma ha registrat dades de rècord amb 297.705 matriculacions, quasi un 7 % més que en 2023 i el triple que fa només cinc anys. En este sentit, destaquen les dades registrades en el campus de Labora, amb 20.192 matriculacions, que està apostant per la formació en competències digitals i idiomes.

El projecte eFormació és una iniciativa impulsada per la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), dependent de la Conselleria d’Hisenda i Economia, que disposa dels recursos necessaris perquè les organitzacions que vullguen adherir-se puguen oferir formació en línia i presencial i organitzar els seus plans formatius des dels seus diferents campus virtuals.

Entre els campus més demandats es troba el de SAPS, corresponent al portal de formació en línia gratuïta dirigida a la ciutadania en general i que, actualment, és un dels campus amb més matriculacions anuals. En 2024, el campus de SAPS ha batut el rècord de matriculacions anuals, amb 21.065 en total, la qual cosa representa un increment del 23 % respecte de l’any anterior. El portal continua oferint un ampli ventall de formació en competències relacionades amb les TIC, el valencià, e-learning o seguretat informàtica.

En el campus de SAPS destaquen tant el curs que es va posar en marxa en 2024 sobre els primers passos en Canva (amb 1.030 matriculacions), com el curs del Centre de Ciberseguretat (CSIRT-CV) sobre el Reglament general de protecció de dades (amb 779 inscripcions) i el curs de valencià sobre redacció de textos administratius (amb 494).

Uns altres dels grans campus que han comptat amb més pes dins de la plataforma han sigut els de l’Escola Valenciana d’Estudis de la Salut (EVES) i l’Institut Valencià d’Administració Pública (IVAP). Les dos organitzacions han disposat de cursos que han rebut una assistència massiva, com és el cas de la formació per a ‘Professionals sanitaris davant la detecció de la violència de gènere’ (amb 6.909 alumnes) i el curs de ‘Formació inicial en prevenció de riscos laborals’ (amb 13.012 alumnes).

A més, en 2024 l’IVAP ha posat en marxa els seus itineraris formatius en eFormació i s’espera que al llarg de 2025 també ho faça l’EVES, la qual cosa completarà les capacitats de formació i orientació del seu alumnat, ja que estos itineraris permeten a les organitzacions guiar els alumnes a través d’una ruta d’aprenentatge en funció de diferents objectius.

Finalment, este últim any eFormació ha tornat a servir de plataforma per a la realització dels exàmens dels processos selectius de la Generalitat, en els quals destaca la robustesa i traçabilitat de l’examen. També l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) ha fet els seus exàmens oficials (‘Escala Tècnica-Superior’ i ‘Escala Executiva’) en eFormació, i ha consolidat la plataforma en el seu ús per a este fi.

Novetats per al pròxim curs

eFormació es va posar en marxa l’any 2001 amb l’objectiu d’aprofitar les oportunitats que oferien les ferramentes en línia per a la formació del personal de l’Administració de la Generalitat. Després de 24 anys d’història, s’ha convertit en un referent en la Generalitat gràcies als 45 campus que actualment es troben actius en la plataforma.

Des del seu naixement, eFormació ha registrat més de 630.000 usuaris. Per a ells, s’han organitzat i realitzat més de 23.000 accions formatives, que han registrat més de 2,1 milions de matriculacions i de les quals s’ha emés quasi un milió de certificats.

La DGTIC impulsa any rere any la innovació i promou una constant evolució de la plataforma. En este sentit, en 2024 s’ha treballat per a tindre preparada la nova versió de l’aula Moodle d’eFormació, que està disponible en la plataforma des d’este mes de gener. L’aula Moodle és un entorn virtual d’aprenentatge i la nova versió incorpora funcionalitats i millores tant per als docents com per a l’alumnat, la qual cosa incrementa la seguretat de la plataforma i la seua accessibilitat i usabilitat.

A això se sumen altres millores relacionades amb la manera d’accedir a la plataforma, ja que s’ha habilitat l’ús de ‘gvLogin’ i del certificat digital. A més, amb la finalitat de facilitar i informar dels canvis, s’ha oferit un curs de formació per a tots els qui vullguen conéixer els detalls de la nova versió i, en tan sols 30 dies, s’han matriculat més de 2.000 alumnes.

Finalment, en 2025 s’apostarà per la realització de webinars per a ajudar les organitzacions en la gestió i elaboració de continguts formatius i es posaran en marxa noves accions formatives en els diferents departaments de salut que al llarg de 2024 s’han adherit al projecte.

 

Galeria d'imatges