Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca
III Jornada Internacional del Cultiu de l’Alvocat

Barrachina: “La Comunitat Valenciana s’ha convertit en un dels principals referents en la producció d’alvocats a Espanya”

23/01/2025
Barrachina: “La Comunitat Valenciana s’ha convertit en un dels principals referents en la producció d’alvocats a Espanya”
  • A la Comunitat Valenciana hem passat de 400 hectàrees en 2017 a 4.000 en l’actualitat, xifra que representa un 15,4 % de la superfície nacional
  • L’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA) treballa en un pla integral d’I+D sobre el cultiu de l’alvocat
  • Este fruit ha passat de ser un cultiu emergent a ser una realitat consolidada en el camp valencià

 

El conseller d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina, ha destacat que la Comunitat Valenciana “s’ha convertit en un dels principals referents en la producció d’alvocats a Espanya".

Així ho ha manifestat durant la inauguració de la III Jornada Internacional del Cultiu de l’Alvocat, organitzada per l’Associació de Productors d’Alvocats (ASOPROA) i l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA).

Durant la seua intervenció, el conseller ha afirmat que “l’alvocat, que fa a penes uns anys era un cultiu emergent a la Comunitat Valenciana, s’ha consolidat com una realitat prometedora gràcies a la gran faena i a la tenacitat dels nostres agricultors per fer que la nostra agricultura siga competitiva”.

Així, Barrachina ha indicat que en 2017 hi havia a penes 400 hectàrees dedicades a este fruit, i en l’actualitat arribem a 4.000 hectàrees, xifra que representa el 15,4 % de la superfície nacional.

“Este creixement no solament és un testimoniatge de la qualitat de la nostra terra i el talent dels nostres agricultors, sinó també d’una aposta decidida per la sostenibilitat i la innovació en el sector agrícola”, ha subratllat el conseller.

“L’alvocat és molt més que un producte en alça. És una alternativa viable i rendible per als nostres agricultors i un símbol de com la nostra Comunitat s’adapta i prospera en un entorn global en constant canvi”, ha afegit.

Marca qualitat CV

La marca de qualitat ‘CV’, atorgada als ‘alvocats de la Comunitat Valenciana’, és un exemple del compromís de la Conselleria dcAgricultura per distingir i donar suport a l’excel·lència dels nostres productes agroalimentaris. Este segell no solament garantix qualitat per als consumidors, sinó que també reconeix “l’esforç dels nostres agricultors que s’enfronten a constants desafiaments”, ha indicat el conseller.

En este sentit, Miguel Barrachina ha reiterat que “hem destinat més de 230.000 euros a fires i jornades gastronòmiques i més d’1,2 milions d’euros als consells reguladors i entitats associatives que gestionen l’ús de la marca ‘CV’, actuacions que reflectixen que estem apostant per la promoció dels nostres productes de qualitat diferenciada”.

Investigació IVIA

Finalment, el conseller ha destacat el treball que fa l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA) en un pla integral d’I+D sobre el cultiu de l’alvocat. “Este pla comprén des de l’optimització del reg i fertilització, fins a la millora de varietats i la implementació de tecnologia avançada per a la digitalització del cultiu”, ha explicat.

“L’alvocat és més que un cultiu, és una oportunitat de creixement i un exemple del que som capaços d’aconseguir. Per això, des de la Conselleria d’Agricultura continuarem donant suport a iniciatives que enfortisquen la nostra posició com a líders en el sector agrícola i garantisquen un futur pròsper per als nostres agricultors i la nostra terra”, ha conclòs Barrachina.

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Conseller Miguel Barrachina