Medi Ambient, Infraestructures i Territori
Medi natural i animal

La Generalitat col·labora amb l’associació Magic Eagle per a impulsar teràpies assistides amb aus en centres d’Educació Especial

24/01/2025
La Generalitat col·labora amb l’associació Magic Eagle per a impulsar teràpies assistides amb aus en centres d’Educació Especial
  • També s’impartiran jornades de formació en matèria mediambiental en centres escolars amb el lema ‘La història més fascinant del món’
  • Martínez Mus destaca que estes teràpies “poden incrementar la independència i integració de les persones que patixen discapacitat intel·lectual”

 

La Generalitat col·labora amb l’associació Magic Eagle per a impulsar teràpies assistides amb aus en centres d’Educació Especial, així com per a dur a terme jornades de formació en matèria mediambiental en centres escolars amb el lema ‘La història més fascinant del món’.

Així ho ha confirmat el conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, després de la presentació d’esta iniciativa, apadrinada per Odile Rodríguez de la Fuente, en la Facultat de Ciències de la Salut del CEU Cardenal-Herrera d’Alfara del Patriarca.

En la seua intervenció, el conseller ha destacat que es tracta d’un programa nou, ja que “mai s’havien usat rapinyaires per a teràpies en el nostre país”, i ha afegit que estes teràpies que s’implementaran “poden incrementar la independència i integració de les persones que patixen discapacitat intel·lectual, així com millorar les seues habilitats comunicatives i psicomotrius a través del contacte amb les aus”.

El conseller Vicente Martínez Mus ha remarcat que estes teràpies “suposen una fita, perquè, entre altres coses, s’aconseguix fer valdre la falconeria, i s’ha demostrat que l’estima pels animals ajuda a desenrotllar competències emocionals”.

Magic Eagle és la primera associació d’ajuda a la integració amb animals que utilitza aus rapaces com a instrument per a dur a terme les seues intervencions o teràpies. Encara que també compta amb altres animals (gossos i cabres nanes), són estes aus (àguiles i òlibes) les que ocupen un primer pla en la seua labor.

“Des de la Generalitat confiem en els grans resultats d’este programa inspirat en la defensa dels animals, el respecte als altres i a la naturalesa: les tres línies argumentals del llegat de Félix Rodríguez de la Fuente”, ha destacat el conseller en el seu discurs.

Este nou programa consta de diferents sessions de teràpia amb rapinyaires destinades a persones amb discapacitat intel·lectual de la Comunitat Valenciana. De manera paral·lela, s’impartiran tres xarrades mediambientals, una en cada província, destinades a fomentar l’interés per la protecció dels espais naturals, la seua flora i fauna entre els més jóvens. El titular de Medi Ambient també ha participat en una d’estes trobades que ha tingut lloc en el col·legi La Salle de Paterna.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Conseller Vicente Martínez Mus