Detalle nota de prensa - Comunica GVA
Recuperació ultima la fase de diagnòstic amb l’enviament d’agents de camp als municipis afectats per a verificar dades
- Un equip format per arquitectes, agrònoms, cartògrafs, geògrafs, enginyers d’obres públiques i advocats comprova sobre el terreny els últims aspectes que els permetran finalitzar el diagnòstic del Pla
- El conseller per a la Recuperació Econòmica i Social de la Comunitat Valenciana afirma que el seu departament està “combinant les aportacions d’experts amb el treball de camp, que ens permet recaptar dades per a conformar una base centralitzada que servisca de fonament al Pla de recuperació”
La Vicepresidència per a la Recuperació Econòmica i Social ultima la fase de diagnòstic del Pla de recuperació amb l’enviament d’agents de camp als municipis afectats per la riuada per a verificar dades.
Un equip format per arquitectes, agrònoms, cartògrafs, geògrafs, enginyers d’obres públiques i advocats comproven des d’este dijous sobre el terreny els últims aspectes que permetran finalitzar el diagnòstic que elabora en estos moments la Direcció General de Coordinació, Control i Seguiment dependent de la Vicepresidència Segona i Conselleria per a la Recuperació Econòmica i Social.
“Dins de la nostra estratègia estem combinant les aportacions d’analistes i experts amb el treball de camp, que ens permet recaptar informació per a conformar una base de dades centralitzada que servisca de fonament per a dissenyar el Pla de recuperació”, ha explicat el vicepresident segon i conseller per a la recuperació Econòmica i Social, Francisco José Gan Pampols.
Així, l’objectiu dels tècnics de camp és recaptar i comprovar dades en l’àmbit de les infraestructures, els transports, el medi ambient, la vivenda, l’ocupació, la indústria, el comerç el turisme, i, en general, de qualsevol sector que, d’una manera o altra, ha resultat afectat per la riuada del 29 d’octubre.
Estos experts s’encarreguen de verificar les actuacions realitzades fins hui en els municipis, així com les pendents, actualitzar les bases de dades a partir de les quals es dissenyarà el Pla de recuperació, aportar indicadors a fitxes descriptives que s’han elaborat des de la Vicepresidència Segona i facilitar informació per a l’elaboració d’informes, entre altres accions.
Calendari de visites
Les visites es van iniciar este dijous en els municipis de Buñol, Gestalgar, Utiel, Cheste, Chiva i Sot de Chera i continuaran en pròxims dies a Sedaví, Beniparrell, Xirivella, Alaquàs, Benetússer, Albal, Llocnou, Torrent, Riba-roja de Túria, Alfafar, Massanassa, Catarroja, Godelleta, Paiporta, Aldaia i Picanya.
El treball d’estos tècnics ha centrat una part del diàleg que s’ha desenrotllat al llarg d’esta setmana en les meses tècniques convocades per la Vicepresidència Segona en les quals han participat representants de municipis que encara seguixen en la fase 2 d’emergència.
Estes trobades, que suposen una continuació al contacte iniciat pel vicepresident segon, Francisco José Gan Pampols, durant la ronda de visites que està duent a terme pels municipis afectats, han servit per a prioritzar les necessitats actuals dels consistoris i avançar en la planificació de les accions de recuperació.
“Hem escoltat els municipis des del primer moment amb l’objectiu de treballar amb ells de manera coordinada. Els alcaldes són l’Administració que té un contacte més directe amb la ciutadania, són els qui han patit més directament les conseqüències de la riuada i per això constituïxen actors clau de tot el procés de recuperació”, ha assenyalat Gan Pampols.
Altres conclusions
En estes reunions, presidides pel secretari autonòmic Venancio Aguado, s’han posat de manifest algunes de les necessitats més palmàries dels municipis assistents que, com ha destacat el vicepresident segon, Francisco José Gan Pampols, “encara continuen en fase 2 d’emergència, ja que seguixen sense tindre operatius alguns dels seus servicis bàsics, la qual cosa els impedix el desenrotllament normal de les seues funcions econòmiques i socials”.
Així, en estes trobades els representants dels municipis han coincidit en la necessitat de disposar de més assistència tècnica per a gestionar les ajudes de les diferents administracions i han posat en relleu la necessitat no solament de reparar les infraestructures danyades, sinó de millorar-les i adaptar-les davant futurs fenòmens meteorològics adversos.
Els representants municipals han detallat també les infraestructures que necessiten amb més urgència, com ara col·lectors, que en la seua major part van resultar danyats i que estan funcionant en condicions provisionals, així com infraestructures viàries i de transport dependents de diverses administracions.