Detalle nota de prensa - Comunica GVA
La Fe inicia un innovador programa de diagnòstic i tractament de patologia limfàtica amb ressonància magnètica dinàmica i tècniques percutànies

- És un procediment d’avantguarda que evita cirurgies més invasives i reduïx el temps de recuperació dels pacients
- La Fe es convertix així en el primer hospital de la Comunitat Valenciana que incorpora esta tècnica per a pacients tant adults com menors
L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha posat en marxa un nou programa de diagnòstic avançat i tractament percutani per a la patologia limfàtica congènita i adquirida (acumulació anormal de líquid en els teixits). La Fe es convertix així en el primer hospital de la Comunitat Valenciana que incorpora esta tècnica per a pacients tant adults com menors.
Esta iniciativa, liderada per la secció de Radiologia Intervencionista, introduïx la limfografia dinàmica per ressonància magnètica com a tècnica diagnòstica d’avantguarda que permet dirigir els procediments percutanis mínimament invasius per al tractament de malalties del sistema limfàtic.
Estes tècniques representen una alternativa eficaç als tractaments convencionals, i permeten millorar la qualitat de vida dels pacients amb patologies limfàtiques complexes.
La limfografia dinàmica per ressonància magnètica és una prova d’imatge d’alta precisió que permet l’estudi detallat del sistema limfàtic i del seu flux. La seua aplicació és clau en el diagnòstic de lesions com el limfoedema congènit i adquirit, les fugues limfàtiques postquirúrgiques o traumàtiques, i les malformacions limfàtiques complexes.
En concret, el tractament percutani desenrotllat en La Fe consistix en procediments guiats per imatge per a l’embolització i l’esclerosi d’estes anomalies limfàtiques (bloquejar o tancar els vasos), o la recanalització de conductes limfàtics oclosos, la qual cosa evita cirurgies més invasives i reduïx el temps de recuperació dels pacients.
Innovació i excel·lència en l’atenció sanitària
Segons ha explicat el gerent de l’Agrupació Sanitària Interdepartamental València Sud i gerent de La Fe, José Luis Poveda, “l’Hospital La Fe reforça amb este programa el seu compromís amb la innovació i l’excel·lència en l’atenció sanitària, i es consolida com un referent en el tractament de malalties del sistema limfàtic buscant sempre el benefici per al pacient”.
Per la seua banda, l’especialista en Radiologia Intervencionista de l’Hospital La Fe Fernando Gómez ha afegit que la patologia limfàtica “comprén un conjunt de malalties molt diverses que afecten un circuit quilomètric de vasos i capil·lars del qual encara ignorem molts factors. Este programa suposa un avanç per als pacients amb patologia limfàtica, ja que els permet accedir a tècniques de diagnòstic i tractament d’última generació que tenen el potencial de millorar el seu pronòstic i la qualitat de vida, reduint complicacions i temps d’hospitalització”.
El programa es desenrotlla en col·laboració amb altres especialitats hospitalàries, la qual cosa assegura un enfocament integral i personalitzat per a cada pacient.
La secció de Radiologia Intervencionista va realitzar durant 2024 prop de 8.000 procediments amb tècniques mínimament invasives, i va liderar la creació del Grup Cooperatiu RETA Spain, format per cinc hospitals espanyols que treballen de manera homogènia per a aconseguir millors resultats.
Galeria d'imatges
Talls de veu relacionats
Fernando Gómez, especialista en radiologia intervencionista
Fernando Gómez, especialista en radiologia intervencionista