Detalle nota de prensa - Comunica GVA
La Conselleria d’Agricultura impulsa la participació de 101 empreses valencianes en la 38a edició del Saló Gourmets
- L’estand de la Comunitat Valenciana, de 588 m², alberga la participació conjunta de 67 empreses valencianes, mentres que 34 acudixen al certamen de manera independent
- La participació de les empreses de la Comunitat Valenciana s’ha incrementat un 40 % en comparació amb l’edició anterior
- El 10 d’abril se celebra el Dia de la Comunitat Valenciana, en què es presentarà oficialment la capitalitat gastronòmica d’Alacant per a 2025
La Conselleria d’Agricultura impulsa la participació de 101 empreses valencianes en la 38a edició del Saló Gourmets, que se celebra del 7 al 10 d’abril en IFEMA Madrid. D’estes, 67 seran presents en l’estand de la Comunitat Valenciana, mentres que les 34 restants participaran de manera independent.
La Comunitat Valenciana és la regió convidada en Saló Gourmets d’enguany, en què es presentarà oficialment la capitalitat gastronòmica d’Alacant per a 2025. El 10 d’abril ha sigut designat com el Dia de la Comunitat Valenciana pels organitzadors de l’esdeveniment, jornada en la qual els productes gurmet de la nostra regió ocuparan l’escenari central del saló. Es duran a terme taules redones, ponències, showcookings i exhibicions en viu per a destacar la qualitat i diversitat de la producció agroalimentària valenciana.
L’Aula Gurmets del pavelló 4F50 acollirà un programa d’activitats per a remarcar els productes de la Comunitat Valenciana, incloses taules redones sobre vins valencians amb representants de les DOP Alacant, València i Utiel-Requena, degustacions de caves d’altitud de la DO Requena i ponències sobre torrons de Xixona i Alacant, i xufa de València. A més, hi haurà exhibicions gastronòmiques amb productes com el nispro de Callosa d’en Sarrià, la carxofa de Benicarló i l’arròs DO València, juntament amb tallers infantils perquè els més menuts gaudisquen de la gastronomia local.
Saló Gourmets amb sabor valencià
Saló Gourmets oferirà durant tot el certamen degustacions diàries de paelles, fideuades, arrossos melosos i altres plats d’alta cuina, preparats pels cuiners dels centres de turisme de Dénia i Alacant, en l’estand de la Conselleria d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca.
L’estand també acollirà degustacions i tastos de productes artesanals valencians, com ara cerveses de Favara i ginebres de la Safor, a més de productes selectes, com el carpaccio de gambes o pericana, típic de la serra de Mariola.
Sobre Saló Gourmets
En la seua 38a edició, Saló Gourmets s’ha convertit en la fira comercial de referència per a actors clau de la gastronomia gurmet dels sectors restauració, hostaleria, distribució, càtering i comerç especialitzat. Un esdeveniment que reunix més de 2.000 expositors professionals, 60.000 productes i més de 115.000 visitants de tot el món.