Visor detalle nota de prensa

Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca
Saló Gourmets

L’estand de la Comunitat Valenciana en Saló Gourmets serà escenari de ‘showcookings’ de xefs amb estrela Michelin i sols Repsol

07/04/2025
L’estand de la Comunitat Valenciana en Saló Gourmets serà escenari de ‘showcookings’ de xefs amb estrela Michelin i sols Repsol
  • Els xefs oferiran propostes gastronòmiques per a promocionar el territori i el rebost de la Comunitat Valenciana a partir de productes gurmet

Els fogons de la Comunitat Valenciana romandran encesos durant les quatre jornades de Saló Gourmets, ja que reconeguts cuiners amb estrela Michelin i sols Repsol oferiran exhibicions culinàries en l’estand de la Conselleria d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca.

L’encarregat d’inaugurar els showcookings serà Raúl Resino, xef guardonat amb una estrela Michelin i dos sols Repsol, que elaborarà quatre plats a base de productes de proximitat amb qualitat gurmet i origen en la Comunitat Valenciana. Conegut com el ‘cuiner pescador’ per la seua passió per la mar i la pesca, farà gala del seu nom cuinant peix espasa escabetxat en fred, petxelines amb guisat dels seus interiors, ortiga de mar amb brandada de clòtxines i pinta roja en all i pebre blanc.

El dimarts 8 d’abril, el protagonista serà Miguel Barrera, xef del restaurant Cal Paradís, guardonat amb dos sols Repsol, que farà gala dels seus dots culinaris davant del públic de l’estand de la Conselleria d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca. Estrela Michelin i primera estrela verda de la Comunitat Valenciana, Miguel Barrera ha sigut pioner a obtindre esta distinció, que reconeix el seu compromís amb els productes i productors locals i la seua avançada gestió mediambiental.

Barrera utilitzarà els productes de proximitat i temporada que habitualment formen part de la seua cuina per a oferir una exhibició culinària arrelada en les arrels de la província de Castelló, i delectarà els assistents amb dos originals elaboracions a base de carns, verdures i tòfones, per a les quals utilitzarà bolets autòctons de la varietat múrgola i perdius de Castelló.

L’estand també comptarà amb la col·laboració de cuiners professionals dels centres de turisme de Gandia i Dénia, que aprofitaran l’hora del dinar per a oferir degustacions d’elaboracions típiques de la Comunitat Valenciana, com ara arrossos melosos, paelles, arròs al forn o fideuades.

Sobre Saló Gourmets

En la seua 38a edició, Saló Gourmets s’ha convertit en la fira comercial de referència per a actors clau de la gastronomia gurmet dels sectors restauració, hostaleria, distribució, càtering i comerç especialitzat. Un esdeveniment que reunix més de 2.000 expositors professionals, 60.000 productes i més de 115.000 visitants de tot el món.

Galeria d'imatges