Detalle nota de prensa
Visor detalle nota de prensa
Gan Pampols insistix a “millorar la coordinació” entre administracions per a garantir una recuperació “en temps i eficaç”

- Advoca per protocols més clars i senzills “que diguen què fer davant cada tipus d’alerta, sense que hi haja dubtes” i destaca que des del seu departament es treballa en la redacció d’un pla de resposta davant catàstrofes naturals
- El vicepresident segon ha intervingut en el fòrum ‘Cap a la reconstrucció’ organitzat pel diari Las Provincias
El vicepresident segon i conseller per a la Recuperació Econòmica i Social, Francisco José Gan Pampols, ha insistit en la necessitat de “millorar la coordinació” entre administracions especialment per part del Govern central, que és qui té més capacitat i mitjans, per a garantir una recuperació “en temps i eficaç”.
El vicepresident ha realitzat estes declaracions durant la seua intervenció en el fòrum ‘Cap a la reconstrucció’, organitzat pel diari Las Provincias, en el qual ha criticat el greuge comparatiu que suposa la situació de València respecte a la viscuda amb l’erupció del volcà de La Palma, a on el mateix mes de la tragèdia ja s’havia creat una comissió de coordinació, “en canvi a València ni està ni s’espera”, ha assenyalat.
Gan Pampols ha explicat que la cooperació amb el Govern central “no existix, més enllà d’accions puntuals de procediment” i ha advocat per incrementar esta coordinació “no solament per a parlar del que es fa, sinó del que cal fer, com es finança i com es prioritza”.
Per al vicepresident segon la coordinació “no és opinable, és una necessitat perquè cal fer tanta quantitat d’actuacions i en un temps tan exigent, que no podem permetre’ns que s’escometa esta tasca de manera individual”.
Infraestructures hidràuliques
Gan Pampols ha lamentat també que no hi haja un pla hidrològic nacional ni un específic per a la conca mediterrània i ha advocat per subscriure un “pacte d’estat” que conjumine posicions en esta àrea. “Hi ha moltes solucions, però estan parades per falta d’acord”, ha apuntat el vicepresident, qui ha reclamat que este assumpte ha de prevaldre “una visió d’estat”.
“En matèria d’infraestructures, a més, no es tracta de reposar el que hi havia, es tracta de garantir que quan torne a ocórrer un altre esdeveniment meteorològic advers no tinga el grau d’afecció que este ha tingut. És possible minimitzar els efectes i salvar vides”, ha afirmat el vicepresident.
Pla de resposta davant emergències
Durant la seua intervenció, Gan Pampols ha apuntat també la necessitat de “simplificar” tota la normativa d’emergències, que agrupa 96 plans entre nacionals i autonòmics, perquè hi haja protocols més clars i senzills “que diguen què fer davant cada tipus d’alerta, sense que hi haja dubtes”. En este punt, ha assenyalat que des del seu departament es treballa en la redacció d’un pla de prevenció, protecció i resposta davant catàstrofes naturals.
El vicepresident ha assenyalat que cal facilitar la labor dels ajuntaments “que són l’últim esclavó de la cadena, perquè tinguen molt clar el procediment i ajudar-los a prendre decisions”.
Gan Pampols ha lamentat també que molts dels plans d’emergència vigents “no estan assajats ni actualitzats” i ha expressat la necessitat de continuar buscant, entre tots, solucions a esta situació.