Detalle nota de prensa - Comunica GVA
10.000 persones visiten l’estand de la Comunitat Valenciana en el Saló Gurmets per a conéixer la diversitat i la riquesa de la gastronomia valenciana
- La 38a edició de la fira ha comptat amb la participació de 101 empreses valencianes, 67 integrades en l’estand institucional de la Conselleria d’Agricultura i 34 que han participat de manera independent
- La fira va ser el lloc triat per a la presentació oficial d’Alacant com a Capital Espanyola de la Gastronomia 2025
L’estand de la Comunitat Valenciana en la 38a edició de Saló Gurmets, una de les fires d’alimentació i begudes de qualitat més importants d’Europa, ha rebut la visita de més de 10.000 persones al llarg dels quatre dies de l’esdeveniment, celebrat en IFEMA Madrid.
L’espai ha despertat un gran interés entre professionals del sector i públic general, que s’han acostat per a conéixer de primera mà la diversitat culinària, la qualitat dels productes autòctons i la innovació gastronòmica d’esta regió mediterrània.
La jornada del dijous es va convertir en una fita destacada per a la Comunitat Valenciana en el marc del Saló Gurmets, amb la celebració del seu dia gran com a regió convidada en esta edició de la fira.
Al llarg de més de set hores ininterrompudes d’activitat en l’escenari de l’Aula Gurmets, es van donar a conéixer huit figures de qualitat diferenciada amb denominació d’origen protegida, entre les quals van destacar productes emblemàtics com ara la xufa de València, la carxofa de Benicarló o el cava de Requena, junt amb dos indicacions geogràfiques protegides com el Vi IGP Castelló i el Torró IGP Xixona i Alacant. Totes estes van representar la singularitat, varietat i riquesa del patrimoni agroalimentari valencià.
Este espai va ser també l’escenari de la presentació oficial d’Alacant com a Capital Espanyola de la Gastronomia 2025, un reconeixement que reforça la projecció nacional i internacional de la Comunitat com a destinació gastronòmica de primer nivell. La jornada va tindre, a més, un marcat sabor d’arròs i mar, reflex de les arrels mediterrànies de la nostra cuina.
Les ponències, els tastos i les exhibicions culinàries desenrotllades en l’Aula Gurmets van registrar l’assistència de més de 1.000 professionals del sector, que van poder conéixer de primera mà la qualitat, versatilitat i excel·lència del rebost valencià i les seues aplicacions en l’alta cuina. Este interés reafirma la posició de la Comunitat Valenciana com a referent gastronòmic en l’àmbit nacional i internacional.
En general, l’edició d’enguany de Saló Gurmets ha registrat una afluència de 117.969 visitants professionals, la participació de 2.097 expositors i un volum de negoci, directe i indirecte, superior als 250 milions d’euros. Amb més de 55.000 productes exposats en una superfície de 72.000 m², el certamen es consolida com a la Fira Internacional d’Alimentació i Begudes de Qualitat líder a Europa, i es posiciona com una plataforma estratègica per a l’impuls del sector gurmet a escala global.