Conselleria d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació
IVC Música

El Cor de la Generalitat comença la gira del programa ‘Stereo’, dedicat a la polifonia multicoral en la música religiosa

14/04/2025
El Cor de la Generalitat comença la gira del programa ‘Stereo’, dedicat a la polifonia multicoral en la música religiosa
  • El programa està compost per obres de Palestrina, Gabrieli, Johannes Christoph Bach, Mendelssohn, Johann Sebastian Bach i Rheinberger
  • Els concerts se celebren del 15 al 17 d’abril en l’Auditori de Castelló, Sant Miquel dels Reis de València i l’Auditori de Teulada Moraira

 

El Cor de la Generalitat, unitat artística dependent de l’Institut Valencià de Cultura, comença la gira de Stereo, un programa dedicat a l’estereofonia en la música religiosa, que oferirà tres concerts a Castelló de la Plana, València i Teulada.

La gira del programa Stereo comença en l’Auditori de Castelló el dimarts 15 d’abril, a les 19:30 hores; continuarà en Sant Miquel dels Reis de València el 16 d’abril, a les 19:00 hores; i finalitzarà en l’Auditori de Teulada Moraira el 17 d’abril, a les 19:00 hores. Els tres concerts són d’accés lliure fins que es complete l’aforament disponible.

En este programa per a 59 cantants (30 dones i 29 hòmens) acompanyats per un orgue positiu a càrrec de Francisco Hervás i dirigits pel mestre Jordi Blanch Tordera, podran escoltar-se composicions de Giovanni Pierluigi da Palestrina, Giovanni Gabrieli, Johannes Bach, Johan Sebastian Bach, Felix Mendelssohn i Josef Rheinberger.

Al llarg dels segles els compositors han buscat l’estereofonia en la música religiosa, utilitzant l’arquitectura com una part més de la seua obra. En la policoralitat es busca una nova sonoritat sobre la base d’un procediment acústic, col·locant els diversos cors en diferents posicions i produir així un efecte equivalent a l’estereofonia.

La policoralitat, polifonia multicoral o polifonia policoral és una de les primeres manifestacions de distribució multifont en l’àmbit musical. Este fenomen té el seu origen en la música sacra i apareix en el segle XVI en l’Escola Veneciana fundada per Adrian Willaert mestre de capella de l’església de Sant Marc de Venècia, i es va desenrotllar amb total plenitud en el barroc musical.

Cor de la Generalitat

El Cor de la Generalitat depén de la direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura. El seu director esta temporada és Jordi Blanch, després de la jubilació del mestre Francesc Perales, que el va dirigir des de la seua creació.

Esta formació va ser creada en 1987 amb el nom de Cor de València. És el cor titular del Palau de les Arts de València, al mateix temps que desenrotlla una constant activitat en els principals auditoris espanyols. Ha interpretat les grans obres del repertori simfònic coral i els principals títols del gènere líric, i freqüenta el repertori a cappella, amb especial atenció als compositors valencians.

Tota la informació sobre els concerts de Stereo es pot consultar en la web de l’IVC.

 

Galeria d'imatges