Visor detalle nota de prensa

Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Promoció turística

Turisme Comunitat Valenciana porta ‘L’Exquisit Mediterrani’ a la fira gastronòmica ‘Tast a la Rambla’ de Barcelona

08/05/2025
Turisme Comunitat Valenciana porta ‘L’Exquisit Mediterrani’ a la fira gastronòmica ‘Tast a la Rambla’ de Barcelona
  • La Generalitat participa amb un estand propi a on presenta la diversitat i qualitat de la gastronomia valenciana a través de la Xarxa CdT i amb la col·laboració del sector turístic
  • El secretari autonòmic de Turisme afirma que “esta fira representa una oportunitat per a consolidar la nostra gastronomia com a element clau de diferenciació turística”

La Generalitat, a través de Turisme Comunitat Valenciana, participa enguany en la prestigiosa fira gastronòmica ‘Tast a la Rambla’, que se celebra a Barcelona del 8 a l’11 de maig.

Així, amb un estand propi la Comunitat Valenciana presenta l’excel·lència culinària del programa ‘L’Exquisit Mediterrani’, iniciativa destinada a realçar la diversitat i qualitat de la gastronomia valenciana.

El secretari autonòmic de Turisme, José Manuel Camarero, que ha visitat este dijous l’espai de Turisme CV en este certamen català, ha assenyalat que “la participació de la Generalitat en esta fira representa una oportunitat estratègica per a consolidar el posicionament de la nostra gastronomia com a element clau de diferenciació turística”.

En esta línia, Camarero ha manifestat que a través del programa ‘L’Exquisit Mediterrani’ “continuem apostant per un model que unix territori, producte i persones, i que transmet al visitant una experiència autèntica i de qualitat”.

Així mateix, el secretari autonòmic ha volgut remarcar que “la nostra presència a Barcelona, una ciutat clau en la generació de fluxos turístics, permet mostrar el talent dels nostres professionals, el valor dels nostres productes autòctons i de quilòmetre zero, així com el reconeixement d’Alacant com a Capital Espanyola de la Gastronomia 2025”.

“Volem que els qui ens visiten coneguen la Comunitat Valenciana també a través del sabor, la tradició i la innovació que definix la nostra cuina”, ha afegit Camarero.

Amb esta acció, Turisme Comunitat Valenciana reafirma el seu compromís amb la promoció d’un turisme sostenible i experiencial, a on la gastronomia es convertix en un dels principals motors d’atracció. El programa ‘L’Exquisit Mediterrani’ continua així la seua marxa per a situar la Comunitat Valenciana com un referent internacional en cultura culinària i turisme gastronòmic.

A més, la participació de Turisme CV en este certamen s’emmarca també dins de les accions promocionals d’Alacant Capital Espanyola de la Gastronomia 2025, amb l’objectiu de reforçar la seua projecció nacional i posicionar l’oferta gastronòmica del territori valencià com un reclam turístic de primer orde.

Programa de l’estand de Turisme CV

L’estand de Turisme Comunitat Valenciana compta amb una variada programació en este certamen gastronòmic que inclou cinc tallers culinaris centrats en productes autòctons valencians, conduïts per docents especialitzats de la Xarxa de Centres de Turisme (CdT), destacant la participació del xef Luis Rodríguez, del CdT de Torrevieja.

Durant els tallers es presentaran dos elaboracions: una coca de l’horta valenciana i salaó alacantina, amb productes emblemàtics com la carxofa del Baix Segura, verdura de la Ribera del Xúquer i AOVE del Maestrat; i un showcooking titulat ‘Arròs, Alacant Capital de la Gastronomia 2025’.

La programació de l’espai de Turisme CV es complementarà amb una degustació de vins amb el lema ‘Vins actitud mediterrània’ i un maridatge de rebosteria tradicional amb vins per a postres de la Comunitat Valenciana.

 

Galeria d'imatges