Visor detalle nota de prensa

Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Suport internacionalització

Ivace+i Internacional organitza una missió de convidats internacionals a la novena edició del Festival DocsValència Espai de No Ficció

12/05/2025
Ivace+i Internacional organitza una missió de convidats internacionals a la novena edició del Festival DocsValència Espai de No Ficció
  • Els professionals procedixen de Mèxic, els Estats Units, França, el Canadà, Suïssa i Alemanya
  • Un dels projectes seleccionats en el DocsLab serà premiat amb ajuda econòmica per a assistir al Festival de Cine de Guadalajara amb Ivace+i Internacional

Ivace+i Internacional, dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme que gestiona Marián Cano, ha organitzat una missió inversa de productors i especialistes internacionals en producció que han viatjat a València per a conéixer projectes documentals valencians durant la novena edició del Festival DocsValència Espai de No Ficció, que se celebra del 9 al 17 de maig.

La directora general de Mamprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, que ha participat en la presentació del DocsLab _ A Punt, ha explicat que esta acció s’emmarca en l’“aposta de la Conselleria d’Indústria per donar suport a la internacionalització de les indústries culturals i creatives de la Comunitat Valenciana, de les quals el Festival DocsValència és un excel·lent referent”.

Al tradicional suport de l’Ivace+i a este festival amb professionals que ajuden a internacionalitzar l’oferta audiovisual de la Comunitat Valenciana, se suma el suport a un dels projectes seleccionats en el DOCS Lab, amb una quantia econòmica a càrrec d’entitats col·laboradores per a facilitar la seua participació en el Festival de Cine de Guadalajara el mes de juny, en una iniciativa organitzada per Ivace+i Internacional.

“És la segona ocasió que participem en este rellevant festival de cine, a on volem promocionar i donar a conéixer la nostra oferta audiovisual”, ha assenyalat.

Ester Olivas ha explicat que, en esta novena edició, Ivace+i Internacional ha organitzat una missió inversa “integrada per set professionals procedents de Mèxic, els Estats Units, França, el Canadà, Suïssa i Alemanya”. Es tracta de jurats en festivals, assessors de projectes en diferents àrees com a distribució, finançament o coproducció, responsables de desenrotllament d’estratègies de comunicació, producció i assessoria de festivals internacionals.

Les persones que integren la missió inversa participaran durant quatre dies en tallers, assessories i reunions one-to-one amb dèsset projectes de la Comunitat Valenciana. L’objectiu és acompanyar els documentalistes durant el llarg camí que suposa crear una pel·lícula documental, facilitar la seua mentorització en totes les fases del procés i ser un impuls per a la correcta execució dels diferents passos que han de seguir.

Convidats internacionals

En esta acció d’Ivace+i Internacional participen destacades figures de la indústria com Martha Orozco, procedent de Mèxic, fundadora de la productora MartFilms. Els seus films han sigut guardonats en els festivals més reconeguts del món. La seua producció Allende, mi abuelo Allende va obtindre l’Oeil d’Or en Canes 2015.

Participa així mateix Bruni Burres, dels Estats Units, assessora principal del Programa Documental del Sundance Institute. Durant més de 30 anys ha treballat com a directora de festivals, productora creativa, assessora i recaptadora de fons. És sòcia i tutora de Close Up, una iniciativa independent enfocada en cineastes emergents d’Àfrica i Àsia.

Christine Camdessus, de França, és directora general i artística del festival internacional de cinema Fipadoc. És la fundadora d’Alegria Productions, que va obtindre el premi a la millor productora de documentals a França en 2013 i posseïx més de 60 films distribuïts en gran part del món.

També forma part del grup de convidats Heather Haynes, canadenca, directora de programació en Hot Docs, a on ha treballat durant més de 20 anys. Ha sigut programadora dels festivals de cine imagineNATIVE i AluCine, entre d’altres. Posseïx una llarga trajectòria en la producció de projectes artístics i culturals innovadors.

Isona Admetlla, d’Alemanya, és docent i consultora. Coordina, des de 2009, el World Cinema Fund de la Berlinale. Construïx i impartix seminaris de capacitació i formació sobre finançament, màrqueting, distribució, pitching i disseny d’audiències cinematogràfiques.

A ells se suma Leonard Cortana, de Suïssa, coordinador del Programa d’inclusió i aliances estratègiques del grup de treball Bipoc del laboratori creatiu Eurodoc. Investigador, cineasta, curador i escriptor d’articles d’opinió. A més, també estarà Alejandro Palma, de Mèxic, director general del festival de coproducció Mestizo. Ha realitzat projectes associats a mitjans de comunicació per a l’Instituto de Empresa, Televisa i Explora Films i té una prolífica carrera com a productor de llargmetratges, documentals i sèries de televisió.

Galeria d'imatges