Detalle nota de prensa
Visor detalle nota de prensa
La Ciutat de les Arts i les Ciències visibilitza l’impacte humà en els oceans amb l’exposició fotogràfica ‘Canvi global: oceans, 21 evidències científiques’

- La mostra, d’accés lliure, reunix 30 imatges de gran format del documentalista Enrique Talledo i forma part del festival de divulgació marina ‘OceanFest’, organitzat per l’Oceanogràfic
- El Dia Internacional de la Diversitat Biològica se celebra cada 22 de maig
La Ciutat de les Arts i les Ciències ha inaugurat, coincidint amb el Dia Internacional de la Diversitat Biològica, l’exposició ‘Canvi global: oceans, 21 evidències científiques’. Es tracta d’una col·lecció fotogràfica de gran format, obra del documentalista marí Enrique Talledo, de lliure accés al públic, que s’exposa a l’aire lliure entre l’Hemisfèric i el Palau de les Arts, davall del pont de Montolivet.
La mostra, composta per una trentena d’imatges, traça un recorregut visual a través dels efectes que l’activitat humana està deixant sobre els oceans del planeta. Unes amenaces que formen part de l’anomenat canvi global. Des de la pèrdua d’esculls de coral fins al desglaç dels pols, les fotografies combinen una estètica visual amb informació científica rigorosa i missatges de conscienciació dirigits al gran públic.
Cada imatge està acompanyada per un panell explicatiu que reunix dades i testimoniatges arreplegats pel mateix Talledo durant els seus més de 30 anys d’expedició pels cinc continents. “Els oceans són el cor blau del nostre planeta, i hui bateguen amb dificultat”, ha explicat el fotògraf durant l’acte d’inauguració. “A la sobrepesca i la contaminació marina se sumen ara amenaces més globals, com l’acidificació de les mars o la pujada del nivell de la mar”, ha afegit.
La directora de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Ana Ortells, ha destacat l’oportunitat d’inaugurar esta mostra en una data tan significativa. “Hui és 22 de maig, Dia de la Diversitat Biològica, i esta exposició ens crida l’atenció sobre les conseqüències de la nostra activitat sobre la biodiversitat marina”, ha anotat Ortells, alhora que ha animat els visitants “al fet que no es queden només amb la bellesa estètica de les fotografies, sinó que aprofundisquen en el missatge d’urgència que transmeten”.
Per la seua banda, la directora de l’Oceanogràfic, Leocadia García, ha subratllat la dimensió transversal del projecte. “Volem conjuminar l’art, la ciència i el compromís en un mateix espai”, ha indicat García.
Així mateix, ha explicat que l’exposició representa un pas més en la voluntat de l’Oceanogràfic d’estendre els seus missatges més enllà de les seues instal·lacions, acostant la divulgació científica a l’espai públic.
Una exposició gratuïta per als visitants
L’exposició està pensada com un espai de lliure accés i reflexió, apte per a tots els visitants. La seua ubicació en un dels passejos més transitats del complex garantix una alta visibilitat i la convertix en una ferramenta d’educació ambiental.
Les imatges van des d’instantànies de vida marina fins a escenes de càrrega simbòlica sobre la degradació d’hàbitats, com tortugues atrapades en plàstics, bancs de peixos reduïts a enderrocs o glacials esfondrant-se davant l’avanç del calfament global.
La mostra romandrà instal·lada durant els pròxims mesos com un dels principals reclams de l’‘OceanFest’, el festival anual de divulgació científica impulsat per l’Oceanogràfic que enguany celebra la seua tercera edició.