Detalle nota de prensa
Visor detalle nota de prensa
La consellera d’Indústria visita les instal·lacions de Tànger Med, el port més gran d’Àfrica i del Mediterrani

- Marián Cano encapçala una delegació empresarial a Tànger
- Reivindica executar projectes com el corredor mediterrani, perquè “la inversió en infraestructures és clau per al desenrotllament econòmic”
La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Marián Cano, ha visitat les instal·lacions de Tànger Med, una “infraestructura clau i una porta d’entrada estratègica per a les empreses valencianes que busquen expandir-se o enfortir els seus llaços comercials amb el Marroc i amb altres mercats internacionals”.
La visita de la consellera d’Indústria a estes instal·lacions portuàries s’emmarca en el transcurs de la visita a Tànger d’una delegació empresarial de la Comunitat Valenciana per a participar en el Fòrum Empresarial Tànger-Comunitat Valenciana i avançar en la cooperació i col·laboració entre els dos territoris.
Tànger Med és un complex portuari i industrial situat en el nord del Marroc, a uns 45 km al nord-est de la ciutat de Tànger i a només 20 km de Ceuta. Amb una primera fase inaugurada en 2007, s’ha consolidat com el major port d’Àfrica i del Mediterrani en termes de trànsit de contenidors i mercaderies.
“El Marroc és un mercat que representa interessants oportunitats per a les empreses de la Comunitat Valenciana i que troba en Tànger Med una infraestructura estratègica amb connexions a 186 ports de 70 països”, ha indicat Marián Cano.
Situat en la costa marroquina de l’estret de Gibraltar, Tànger Med es troba en una posició clau per a les rutes marítimes que connecten Europa, Àfrica i Amèrica.
El complex portuari es compon de dos grans àrees, Tànger Med I i Tànger Med II, amb capacitat per a manejar prop de 9 milions de contenidors TEU a l’any.
També compta amb terminals per a passatgers i vehicles, una zona industrial i logística que alberga més de 1.200 empreses i connexions ferroviàries i servicis per a passatgers.
“El port és un motor clau de l’economia del nord del Marroc”, ha afegit Marián Cano. A més, la infraestructura i l’entorn econòmic de Tànger afavorixen la internacionalització de les empreses valencianes, “ja que els permet no només accedir al mercat marroquí, sinó també utilitzar el Marroc com a plataforma per a arribar a altres mercats africans i mediterranis”.
Així mateix, des del Consell i a través d’Ivace+i Internacional, “tenim el Marroc en el punt de mira i per això estem realitzant missions comercials i trobades empresarials, com les que s’han celebrat recentment per als sectors d’automoció i sector contract”, que faciliten l’intercanvi d’experiències, la transferència de tecnologia i el desenrotllament de projectes conjunts, així com nous acords comercials.
Per a la consellera, i “vist el creixement de ports com este, es demostra que la inversió en infraestructures és clau per al desenrotllament econòmic”. “Per això, la Comunitat Valenciana ha de continuar reivindicant projectes com el del corredor mediterrani, que donaria a les nostres infraestructures un avantatge competitiu clau”, ha agregat.
Galeria d'imatges
Talls de veu relacionats
Consellera de Industria, Marián Cano