Detalle nota de prensa
Visor detalle nota de prensa
La Generalitat aconseguix un creixement d’un 129 % de les sol·licituds per a ajudar a entitats socials en matèria de diversitat
- La partida destinada a la diversitat ètnica i cultural s’incrementa un 319 % respecte a 2024 i les ajudes per a la lluita contra la discriminació i sensibilització de persones amb VIH i ITS s’eleva un 143 %
- Un total de 120 ajuntaments s’han presentat a la nova línia d’ajudes per a fomentar la diversitat mitjançant art urbà
La Vicepresidència Primera i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda ha rebut un total de 352 sol·licituds per a ajudar entitats socials en matèria de diversitat, la qual cosa suposa un increment del 129 % respecte a les rebudes en 2024, quan es van presentar 154 projectes.
Es tracta d’ajudes per al foment de la diversitat ètnica i cultural; lluita contra la discriminació i sensibilització de persones amb VIH i ITS; lluita contra la discriminació i delictes d’odi; foment de la igualtat i inclusió; respecte i inclusió del poble gitano i foment de la diversitat a través de l’art urbà.
La secretària autonòmica d’Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá, s’ha mostrat molt orgullosa, assegurant que este important augment “reflectix la creixent implicació del teixit associatiu valencià en la construcció d’una societat més igualitària, inclusiva i respectuosa amb la diversitat”.
A més, Quinzá ha afirmat que tant “la societat civil i l’administració pública autonòmica estem més compromesos que mai amb els drets humans i la justícia social, i treballem junts per tal de promoure la igualtat real en municipis i ciutats”.
La partida destinada a la diversitat ètnica i cultural s’ha incrementat en un 319 % respecte a 2024, passant de 16 a 67 sol·licituds. Per la seua part, les ajudes per a la lluita contra la discriminació i sensibilització de persones amb VIH i Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) han augmentat de 7 a 17, un 143 % més que en l’exercici anterior.
Com a novetat, la línia d’ajudes destinada als ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a fomentar la diversitat mitjançant l’art urbà ha rebut un total de 120 sol·licituds en la seua primera edició, una cosa que, en paraules del director general de Diversitat, Stephane Soriano, “demostra que hi ha una necessitat real de visibilitzar la diversitat des del local, des del carrer, des del quotidià”.
“L’art urbà -ha prosseguit Soriano- té un poder transformador, i els ajuntaments ho han entés com una via per a educar, sensibilitzar i crear espais més inclusius alhora que embellixen els nostres espais públics”.
La línia dedicada a la lluita contra la discriminació i delictes d’odi també s’eleva en este últim any a 85 sol·licituds, un 29 % més que en 2024, mentres que les subvencions dedicades al foment de la igualtat ascendixen a 32, un 25 % més que en l’exercici anterior.
La convocatòria de 2025 ha despertat especial interés en tots els eixos de treball previstos. Mostra d’això són els 31 projectes que mostraran el respecte i inclusió del poble gitano en la Comunitat Valenciana, consolidant la seua presència en el teixit social de la societat valenciana.