Visor detalle nota de prensa

Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca
Col·laboració científica

València serà la seu del XVIII Congrés Nacional de Ciències Hortícoles que organitzen l’IVIA, la UPV i la Societat Espanyola de Ciències Hortícoles

07/06/2025
  • Científics, tècnics i professionals dels diferents sectors de l’agricultura es donaran cita en esta trobada, que se celebra del 9 al 12 de juny amb el lema ‘Agricultura basada en el coneixement científic’
  • Experts en citricultura, fructicultura, olivicultura, viticultura, horticultura, economia agrària o millora genètica, entre altres, exposaran les principals innovacions i els últims avanços en la seua àrea
  • “És un honor per a València, a on l’agricultura és un important motor econòmic i social, ser la seu d’este congrés” assenyala el director de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries

 

L’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat Politècnica de València (UPV) organitza, juntament amb la Societat Espanyola de Ciències Hortícoles (SECH) el XVIII Congrés Nacional de Ciències Hortícoles, que tindrà lloc a València del 9 al 12 de juny de 2025, en les instal·lacions de la UPV.

Científics, professors, estudiants, tècnics i professionals dels diferents sectors de l’agricultura es donaran cita en esta trobada d’àmbit nacional per a difondre, debatre i compartir idees i establir vincles de col·laboració científica i d’innovació.

“Es tracta d’un dels esdeveniments científics més importants, en el qual investigadors de tota Espanya compartiran i difondran els últims avanços en temes relacionats amb l’agricultura”, en paraules d’Alejandro Tena, director de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries. “És un honor per a València, a on l’agricultura és un important motor econòmic i social, ser la seu del congrés organitzat conjuntament per l’IVIA, la UPV i la SECH”.

Els principals investigadors en les àrees de ‘Material vegetal i millora’, ‘Fisiologia i tècniques de cultiu’, ‘Sòls, reg i fertilització’, ‘Adaptació a l’estrés ambiental’, ‘Sanitat vegetal’, ‘Postcollita i qualitat del fruit’, ‘Agroenginyeria i digitalització’, ‘Economia, mercats i bioeconomia circular’, exposaran les principals innovacions i els últims avanços en la seua especialització, que comprenen tots els cultius d’importància i interés en Espanya.

El congrés comptarà amb més de 250 comunicacions científiques i 4 ponents convidats per a les conferències plenàries, triats per la seua excel·lència científica en les seues àrees: José Luis Araus, catedràtic de la Universitat de Barcelona; Juan Gómez Sanchis, professor titular de la Universitat de València; Miguel Ángel Blázquez, professor d’investigació de l’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (CSIC-UPV), i Leonor Peña Chocarro, professora d’investigació de l’Institut d’Història del CSIC, a Madrid, que impartiran conferències sobre canvi climàtic, intel·ligència artificial, biotecnologia i paleobotànica, respectivament.

El congrés inclou activitats destinades a potenciar el networking i la transferència de coneixement entre els investigadors, així com visites tècniques a instal·lacions capdavanteres. Entre estes, destaquen la visita a la Unitat de l’Arròs de l’IVIA a Sueca, l’Estació Experimental de Cajamar a Paiporta, així com un recorregut per vinyes de la D.O. Utiel-Requena, a on s’explicarà el projecte ‘Valora Bobal’ i es visitarà el celler Pago de Tharsys.