Visor detalle nota de prensa

Sanitat
Logopèdia

Sanitat ha incrementat en més d’un 50 % les places de logopedes en el sistema valencià de salut des de 2024

07/06/2025
  • La directora general d’Atenció Hospitalària ha participat en el 25 aniversari del Col·legi Oficial de Logopedes de la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat ha incrementat des de 2024 el nombre de places de logopedes del sistema valencià de salut en més d’un 50 %, en passar de 21 places existents en 2023 a les 33 actuals, ampliant així la capacitat assistencial d’esta disciplina sanitària en la xarxa pública.

Segons ha destacat la directora general d’Atenció Hospitalària, Asunción Perales, que ha assistit a la celebració del 25 aniversari del Col·legi Oficial de Logopedes de la Comunitat Valenciana, “durant l’any 2024 i des de principis de 2025 a hui hem creat 12 noves places de logopedes, la qual cosa demostra el compromís de la Conselleria amb la millora dels recursos disponibles en l’àmbit de la logopèdia”.

De fet, actualment el sistema públic sanitari compta amb un total de 33 places de logopedes distribuïdes en diversos departaments de salut. Cal destacar que la majoria dels professionals d’esta àrea, en concret el 64 %, tenen entre 26 i 45 anys.

Durant la seua intervenció, Asunción Perales, ha subratllat “l’important paper que exercixen els logopedes per a donar solució a tots els problemes relacionats amb el llenguatge que poden patir les persones al llarg de la seua vida, com els derivats de processos degeneratius, accidents o a causa de malalties psiquiàtriques, entre altres”.

La logopèdia és una disciplina que s’ocupa de la prevenció, diagnòstic i tractament d’alteracions que afecten l’audició, deglució, la comunicació, el llenguatge i la veu.

En este sentit, Asunción Perales ha remarcat que des de la Conselleria de Sanitat “som plenament conscients del valor que aporten els logopedes al sistema sanitari públic. La seua labor és imprescindible en àmbits tan diversos com l’atenció a persones amb mal neurològic, trastorns del llenguatge, dificultats de deglució, malalties neurodegeneratives o necessitats educatives especials. A més, la seua intervenció millora l’autonomia, la qualitat de vida i la inclusió social de milers de persones”.

Finalment, la directora general ha matisat que actualment la Comunitat Valenciana es troba en un procés de transformació del sistema sanitari basat en la digitalització, a implantar una atenció més centrada en la persona, establir línies de coordinació amb l’àmbit sociosanitari i en l’interés per garantir l’equitat territorial.

“És en este context, en el qual la logopèdia ha de continuar avançant en la seua plena integració en els equips multidisciplinaris, en la investigació clínica i en la innovació assistencial”, ha indicat Perales.