Visor detalle nota de prensa

President
Sanitat

Mazón anuncia un pla per a l’adequació de l’àrea d’ingressos i radiologia de l’Hospital de Sant Vicent del Raspeig que s’executarà entre 2026 i 2028

09/06/2025
Mazón anuncia un pla per a l’adequació de l’àrea d’ingressos i radiologia de l’Hospital de Sant Vicent del Raspeig que s’executarà entre 2026 i 2028
  • El Consell ja està duent a terme actuacions de remodelació de l’hospital i adquisició de material clínic amb una inversió d’1,5 milions d’euros
  • La Generalitat destinarà durant 2025 prop de 14 milions d’euros a diferents actuacions d’adequació d’hospitals d’atenció a crònics i de llarga estada
  • El president de la Generalitat ha visitat el centre hospitalari que commemora el seu 60 aniversari al qual ha qualificat de referent en el tractament de neurologia i demències, dany cerebral adquirit, fibromiàlgia i cures pal·liatives

 

Sant Vicent del Raspeig.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat durant la seua visita a l’Hospital de Sant Vicent del Raspeig l’execució d’un pla d’adequació de l’àrea d’ingressos i de radiologia d’este centre hospitalari, que també permetrà millorar l’eficiència energètica de l’hospital i que es durà a terme entre els anys 2026 i 2028.

Este pla d’actuació, en el disseny del qual ja s’està treballant, complementarà les actuacions de remodelació i adquisició de material clínic el Consell està actualment escometent amb una inversió d’1,5 milions d’euros.

En concret, els treballs que ja estan en execució permetran condicionar habitacions, despatxos i accessos, així com l’adquisició de mobiliari i equipament tecnològic, com aparells d’ones de xoc i electroestimuladors neuromusculars, entre altres, per a la qual cosa es destinarà mig milió d’euros.

Així ho ha manifestat el president durant l’acte en el qual s’ha commemorat el 60 aniversari del centre hospitalari d’atenció a pacients crònics i de llarga estada, al qual ha qualificat “d’un dels centres de referència en àrees tan importants com neurologia i demències, dany cerebral adquirit, fibromiàlgia i cures pal·liatives”.

Així mateix, ha incidit en el fet que “este és un dels quatre hospitals de tota Espanya on s’usa tecnologia pionera de fèrules d’electroestimulació per a la rehabilitació de pacients amb dany cerebral”.

El cap del Consell ha destacat que l’Hospital de Sant Vicent del Raspeig “exemplifica tot el que volem per al sistema sanitari valencià en el seu conjunt, i ha agraït als 338 professionals que hi treballen la seua vocació, així com al seu equip directiu, l’esforç i la implicació per aconseguir en 2024 la qualificació d’excel·lent en el grau de compliment dels indicadors de gestió amb els quals s’avaluen la qualitat assistencial.

13,9 milions per als centres HACLES

Durant la seua intervenció, Carlos Mazón també ha anunciat que la Generalitat destinarà durant este any 13,9 milions d’euros en diferents actuacions d’adequació d’altres hospitals d’atenció a crònics i de llarga estada (Hacles). En concret, s’ha pressupostat 8,8 milions per a l’Hospital Militar de Mislata; 1,9 per al de la Magdalena de Castelló; altres 2 milions per a l’Hospital Doctor Moliner i 200.000 euros per al centre Doctor Esquerdo d’Alacant, a més de la inversió en el de Sant Vicent del Raspeig. 

El cap de l’executiu valencià ha reiterat el seu compromís amb la sanitat pública i amb “dotar la Comunitat Valenciana del millor sistema d’atenció sanitària possible, atenent els nivells d’exigència que la ciutadania exigix i mereix”.

En este sentit, ha recordat que els pressupostos d’enguany preveuen 9.186 milions d’euros per a Sanitat, la qual cosa suposa destinar un 8 % més que en l’exercici anterior i la major inversió de la història de la Generalitat, “a pesar de l’infrafinançament que patix la Comunitat Valenciana”, ha apuntat.

Mazón ha manifestat la importància de disposar d’una llei de pressupostos i ha avançat que “per fi ja tenim terrenys i el pressupost per a un nou centre de salut a Sant Vicent del Raspeig”.

Estratègia de salut digital

El president s’ha referit a les tres principals apostes implementades pel Consell en matèria sanitària: l’estratègia de salut digital, la millora en l’atenció primària i el programa de salut mental i addiccions.

Respecte a l’estratègia de salut digital, que preveu una inversió de 235 milions d’euros fins a 2027, ha recordat que la setmana passada el Ple del Consell va aprovar la contractació del servici que permetrà implantar la història clínica única en la sanitat pública valenciana i que integrarà els expedients dels pacients de les huit agrupacions sanitàries interdepartamentals, centres adscrits i la xarxa d’hospitals Hacles, com el de Sant Vicent.

Es tracta d’una fita històrica que permetrà que tots els pacients disposen del seu historial a través d’una plataforma web i que es puga accedir a la seua història clínica des de qualsevol centre sanitari de la Comunitat Valenciana en el qual siga atés, i no solament des del seu hospital de referència com fins ara, la qual cosa millorarà la seguretat del pacient i la coordinació entre els professionals de la sanitat.

Quant a la millora en l’Atenció Primària, ha destacat l’aposta per un nou model organitzatiu i de gestió per a respondre a la necessitat d’adaptar el sistema sanitari a nous reptes com l’envelliment poblacional, l’augment de pacients crònics i la sobrecàrrega dels centres i els avanços tecnològics.

Finalment, s’ha referit al programa de salut mental i addiccions, el pressupost del qual supera els 192 milions, que permetran la posada en marxa de 450 noves places d’atenció a salut mental en hospitals de dia específics per a adults i infància i adolescència, entre altres iniciatives. D’esta manera, la Comunitat Valenciana se situa com la segona autonomia en este tipus d’atenció.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

El president de la Generalitat, Carlos Mazón