Detalle nota de prensa
Visor detalle nota de prensa
Martínez Mus: “La Generalitat impulsa la regeneració de la Serra Grossa amb un projecte publicoprivat per a revalorar una zona clau per a Alacant”

- El titular de Medi Ambient destaca que es tracta d’“un projecte molt cuidat i respectuós, que busca la regeneració de la vegetació existent i la protecció del territori”
- La Conselleria traurà a consulta pública el pla integral de residus (PIR) el pròxim mes de setembre
- Este estiu finalitzarà la tramitació per a la declaració del Parc Natural de Sierra de Escalona
La Generalitat, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alacant, impulsa la regeneració de la Serra Grossa amb un projecte de col·laboració publicoprivada que renovarà les sendes i la senyalística “per a donar valor a una zona clau per a Alacant”.
Així ho ha confirmat el conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, durant la seua participació en el Fòrum Cívica que organitza el diari Información d’Alacant, a on ha assenyalat que “es treballa en un projecte molt cuidat i respectuós, que busca la regeneració i posada en valor de la vegetació existent, així com la protecció del territori, amb la finalitat de facilitar la conservació de la biodiversitat i l’albirament d’aus”.
A més, el conseller ha detallat que la intervenció en la Serra Grossa també serà compatible amb “l’ús esportiu i d’oci, ja que moltes persones acudixen diàriament a esta zona, situada al costat de La Cantera, entre les platges del Postiguet i l’Albufereta, per a estes activitats”.
L’acord publicoprivat per a desenrotllar el “projecte paisatgístic” inclourà, entre altres actuacions, la renovació de sendes i la instal·lació de senyalística informativa. A més, es preveu la regeneració de la vegetació existent amb les mateixes espècies o espècies autòctones, així com la col·locació de diversos miradors.
Així mateix, per a facilitar la prevenció d’incendis, està planificada l’elevació d’aigua regenerada fins dalt de la serra per a poder actuar d’una manera ràpida i controlada. Les actuacions es duran a terme pel Grup Cívica sense cap cost per a l’Administració. D’altra banda, la Conselleria de Medi Ambient es farà càrrec de la senyalització de la zona, i l’Ajuntament, en col·laboració amb Aigües d’Alacant, durà a terme la pujada d’aigua a la serra. Martínez Mus ha conclòs recordant que este projecte “és un altre avanç més en la gestió del Consell i del seu compromís per valorar i potenciar el patrimoni natural d’Alacant”.
Durant el Fòrum Cívica, en el qual també han participat el secretari autonòmic de Medi Ambient i Territori, Raúl Mérida, i el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Jorge Blanco, s’ha anunciat que el pròxim pla integral de residus (PIR) que tramita la Generalitat eixirà a consulta pública el pròxim mes de setembre i incorporarà diferents ferramentes per a gestionar residus després de catàstrofes com les inundacions del 29 d’octubre passat.
En este sentit, Martínez Mus ha recordat que “només la gestió dels residus ha suposat la tramitació del major contracte que ha realitzat la Generalitat per la dana i que ha suposat una inversió de 178,9 milions d’euros”. En el cas d’Alacant, s’ha assegurat que s’actualitzaran instal·lacions de residus com la planta de Xixona, Villena o Alacant per a guanyar en eficiència, tal com ho fa la del Campello, que ja complix l’objectiu que es recupere el 60 % dels residus tractats. De cara al futur, l’objectiu és comptar amb noves instal·lacions que, entre altres coses, aposten per la valorització energètica.
Igualment, durant la conferència s’ha confirmat que este estiu finalitzarà la tramitació per a la declaració del Parc Natural de Sierra de Escalona. També es renovarà la normativa del conjunt de parcs naturals de la Comunitat Valenciana.