President
Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Puig situa l'educació com la "pedra angular per a atallar la violència de gènere"

25/11/2015
Puig situa l'educació com la 'pedra angular per a atallar la violència de gènere'
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha situat l'educació dels jóvens com la "pedra angular per a atallar la violència de gènere". Puig ha realitzat estes declaracions coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència de Gènere i abans de participar en un col·loqui amb jóvens en l'Institut d'Educació Secundària Carrús d'Elx.
- El president destaca: "la igualtat és una qüestió de decència de la societat"
- Mónica Oltra ha destacat: "s'han posat en marxa des de la Generalitat una sèrie de polítiques transversals perquè és una prioritat d'este Govern ajudar a la igualtat entre hòmens i dones


El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha situat l'educació dels jóvens com la "pedra angular per a atallar la violència de gènere". Puig ha realitzat estes declaracions coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència de Gènere i abans de participar en un col·loqui amb jóvens en l'Institut d'Educació Secundària Carrús d'Elx.

Així, el president ha incidit en l'encert de la campanya contra la violència de gènere d'enguany realitzada des de Vicepresidència que es desenvolupa al voltant dels jóvens i l'adolescència. "Es tracta de previndre millor que curar, d'anar contra l'origen de la violència i l'arrel del problema", ha manifestat Puig.

El cap del Consell ha assegurat que la "igualtat és una qüestió que ens concernix a tots". "No es tracta que les dones hagen de defendre's", ha manifestat Puig, que ha sostingut que es tracta d'una qüestió de "decència de la societat".

Així, Ximo Puig ha dit que el Consell està al costat de les dones, especialment d'aquelles que patixen, moltes vegades en silenci i soles patint agressions d'aquells que malinterpreten el que és l'amor. "No és amor res que tinga a veure amb la dominació", ha assenyalat.

Campanya 'No em toques el WhatsApp'

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha destacat que "s'han posat en marxa des de la Generalitat una sèrie de polítiques transversals perquè és una prioritat d'este Govern ajudar a la igualtat entre hòmens i dones, i treballar contra la violència, que és la pitjor de les manifestacions d'eixa desigualtat".

Oltra ha detallat la campanya 'No em toques el WhatsApp', presentada ahir i que està dirigida a adolescents, mostra una típica conversa "que exemplifica una situació de control". Així, ha explicat que s'ha triat este nom perquè "quan a una xica el seu nóvio li envia un whatsapps de l'estil on estàs? amb qui estàs? sé que estàs en línia... això no és amor, és control".

Així mateix, la vicepresidenta ha explicat que es realitzaran tallers en tots els instituts tant per als alumnes com per als pares i les mares "perquè la detecció del maltractament siga precoç també en l'entorn familiar".

A més, ha avançat que es treballarà de manera transversal des de totes les àrees del Consell, Així, des de Justícia, es reordenarà tot l'entramat per a millorar l'atenció a aquelles dones que decidixen fer el pas per a denunciar, i des de Sanitat s'insistirà també en la detecció i es posaran en marxa unes mesures de formació i reinserció laboral per a dones que patixen violència de gènere.

Col·loqui amb els estudiants

Durant el col·loqui, els estudiants de Secundària han plantejat al president i a la vicepresidenta les qüestions que els inquieten en relació amb la violència de gènere. Han incidit especialment en les causes de la violència i en les mesures que des de la Generalitat s'han posat en funcionament. Per al president, tal com ha explicat als alumnes, el problema fonamental es dóna quan els hòmens tracten les dones com si foren la seua possessió, per això, ha assegurat, esta campanya incidix en que l'amor no és control i dominació l'amor només és de veritat des de la llibertat i el respecte.

A més, ha explicat que el problema de la violència de gènere no és familiar sinó social, per això la prioritat és posar tots els recursos a disposició d'aquelles dones valentes que han sigut capaces de fer el pas i denunciar. Encara que, sobretot, cal evitar arribar tard i per això es treballa en la prevenció i l'educació.

Documents

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

- Declaracions del President de la Generalitat, Ximo Puig