Presidència
Hasta el 31 de enero de 2016

La Ciutat dels Arts i les Ciències inicia el període d'inscripció per a l'octava edició del concurs escolar "Desafiament Robot"

29/11/2015
La Ciutat dels Arts i les Ciències inicia el període d'inscripció per a l'octava edició del concurs escolar 'Desafiament Robot'
- La convocatòria s'afig a dos concursos més que organitza el complex de divulgació, que pretenen promoure la vocació científica dels estudiants
La Ciutat dels Arts i els Ciències ha iniciat el període d'inscripció per a una nova edició del concurs adreçat a estudiants de Secundària, Batxillerat i cicles formatius de Formació Professional de tot Espanya, "Desafiament Robot". És l'octava convocatòria d'aquesta activitat, que en la primera edició va comptar amb 88 equips i en l'última, celebrada enguany, amb més de 250 participants.

Fins al 31 de gener de 2016 professors i alumnes s'hi podran inscriure a través de la pàgina www.cac.es per a participar amb el seu robot en les categories Lego, Lliure i Especial, i amb el seu projecte tecnològic relacionat amb la robòtica en la categoria de Projectes. Amb la iniciativa es vol promoure l'ús de les noves tecnologies entre els joves per mitjà de la participació en una activitat pràctica i lúdica. El robot que dissenyen competirà en diverses proves en una jornada que acollirà el Museu dels Ciències el 6 de maig.

El certamen s'afig a altres concursos per a estudiants que organitza la Ciutat de les Arts i les Ciències per a promoure la vocació científica dels alumnes. Dissenyar el robot més àgil i original, el projecte de química amb més projecció didàctica, o "crear" cristalls espectaculars, són els desafiaments científics que es plantegen als escolars al llarg del curs des del complex de divulgació.

"Cristal·lització a l'escola" està adreçat a estudiants de segon cicle de Secundària i Batxillerat, i pensat per a transmetre als alumnes com es fa la ciència i com treballen els científics utilitzant tots els elements del mètode científic: des de la investigació en el laboratori fins a la presentació de resultats en un congrés. El termini d'inscripció de la tercera edició s'acaba el 20 de gener i la final es farà al museu el 13 de maig.

Per la seua banda, el termini per a inscriure's en la quinta edició del certamen de química "Reacciona!" s'acaba el 4 de març. Els guanyadors es donaran a conéixer el 3 de maig. Aquest concurs pretén incrementar l'apreciació pública de la química com a eina fonamental per a satisfer les necessitats de la societat, promoure l'interés dels joves per aquest camp i generar entusiasme pel futur creatiu de la química.

Galeria d'imatges