Presidència

Colomer: "El col·lectiu del voluntariat contribueix a potenciar una imatge solidària de la Comunitat"

30/11/2015
Colomer: 'El col·lectiu del voluntariat contribueix a potenciar una imatge solidària de la Comunitat'
- El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en la presentació del II Concert Solidari del Voluntariat en el CdT de València
- Serà dijous que ve 3 desembre en la Sala 16 Toneladas, actuaran Second, Belize i Kuve i el preu de l'entrada és de 3€ en concepte benèfic
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat hui que "el turisme no sols és economia i ocupació, també és sensibilitat social i per això el col·lectiu del voluntariat contribueix, sens dubte, a potenciar una imatge solidària de la Comunitat".

A més de generar riquesa, per al secretari autonòmic el repte del turisme és "apostar per la qualitat de l'experiència del turista i contribuir a les relacions de pau i convivència entre les comunitats turístiques i les amfitriones, buscant així el desenvolupament humà i el seu benestar".

Colomer ha realitzat aquestes declaracions aquesta vesprada en el CdT de València durant la presentació de la II edició del Concert Solidari del Voluntariat, que es farà dijous que ve, 3 de desembre, en la Sala 16 Toneladas a València.

El concert és una de les diverses activitats organitzades per la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb Coca-Cola i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, per a celebrar el Dia Internacional del Voluntari.

En la roda de premsa han participat a més del secretari autonòmic, el president de la PVCV, Francisco López i el cap de Comunicació a la Comunitat Valenciana de Coca-Cola, Fernando Álvarez.

Durant la seua intervenció, Francesc Colomer ha afirmat que "el turisme no pot dissenyar-se sense tindre en compte els valors que regeixen el món de la defensa del voluntariat".

En aquest sentit, el fet d'anunciar un concert que canalitze aquests valors des de la música i des de les arts, és com "tancar un cicle virtuós que posa en valor uns principis i un disseny de societat en què tots estem cridats a col·laborar".

Així mateix, ha fet insistència en el fet que "la nostra terra, és sens dubte una terra d'acollida, hospitalària que des de sempre s'ha manifestat solidària amb qui la visitava, fet que en part ha contribuït a ser una destinació líder".

"Aquesta forma d'acollir visitants -ha continuat- ha de transcendir la pròpia activitat turística i arribar més enllà per a donar resposta a problemes tan apressants i d'actualitat com les crisis humanitàries que estem vivint".

A més, Colomer ha afirmat que els programes de voluntariat reforcen els vincles entre la comunitat local i li transfereixen els seus coneixements, capacitant-la per a posar en marxa iniciatives de desenvolupament sostenible.

Finalment, Colomer ha animat la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana a continuar treballant com ho ha fet fins ara, "promocionant i difonent l'acció desinteressada del voluntariat en la nostra comunitat".

II Concert del voluntariat

Coincidint amb la setmana en què es reconeix les persones voluntàries al nostre país, la Plataforma del Voluntariat d'Espanya i Coca-Cola, amb la col·laboració de l'Agència Valenciana del Turisme han organitzat el II Concert del Voluntariat, un esdeveniment musical que es farà el pròxim 3 de desembre en tres ciutats de forma simultània: Madrid, València i Sevilla. L'objectiu d'aquesta iniciativa és impulsar el voluntariat entre els jóvens i fer visible els àmbits on exercir-lo.

En la Sala 16 Toneladas a València actuaran Second, Belize i Kuve. Durant l'esdeveniment, a més, s'explicarà a les persones que hi assistisquen en quines causes poden col·laborar i on són més necessàries perquè, "Fer Voluntariat és voler canviar el món i fer-ho".

Segons la Plataforma del Voluntariat d'Espanya, en l'actualitat hi ha al voltant de 4 milions de persones que voluntàriament realitzen la seua labor en distints àmbits com la infància, l'adolescència en risc d'exclusió, persones majors, discapacitat, migrants, etc.

Les entrades per a aquest concert solidari tenen un preu de 3€ en concepte benèfic i ja estan a la venda en la web www.ticketbell.com. La seua recaptació íntegra estarà destinada a formar voluntariat juvenil per a prestar suport a menors en risc d'exclusió.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaraciones del secretario autonómico de Turisme, Francesc Colomer