Presidència
En el Palau de la Generalitat

El Centre Coreogràfic de la Generalitat ha inaugurat Nadal al Palau amb la interpretació del Bolero de Ravel

11/12/2015
El Centre Coreogràfic de la Generalitat ha inaugurat Nadal al Palau amb la interpretació del Bolero de Ravel
- Des de hui i fins al 5 de gener el Palau de la Generalitat torna a estar obert als ciutadans que vulguen visitar-lo en horari de 10 a 20 hores
El Centre Coreogràfic de la Generalitat ha sigut l'encarregat d'inaugurar amb el seu espectacle de dansa la programació d'activitats culturals i d'oci que tindran lloc en el Palau de la Generalitat amb motiu de les festes nadalenques.

En aquesta ocasió, el Ballet de la Generalitat ha representat davant dels ciutadans que han volgut acostar-se al Palau el famós Bolero de Maurice Ravel. Les deu ballarines que componien el grup del Centre Coreogràfic han executat una coreografia de Thierry Malandain basada en passos tan repetitius com ho és la partitura a què han posat moviment i que ha donat lloc a un espectacle de gran plasticitat en què el joc de llums i ombres tenia un paper destacat.

Aquesta no és, no obstant això, l'única activitat programada per a aquest cap de setmana. Durant el dissabte i el diumenge, 12 i 13 de desembre, a les 19 i 12 hores, respectivament, es durà a terme uns tallers d'origami amb el títol "Els políedres del Palau" en què qualsevol que vulga acostar-s'hi podrà posar en pràctica la seua habilitat amb la papiroflèxia.

Totes aquestes activitats, i la resta de les que hi ha programades fins al 3 de gener, s'emmarquen en les jornades de portes obertes Nadal al Palau i és que des de hui l'edifici que alberga la Presidència de la Generalitat obri novament les portes als ciutadans perquè tot aquell que ho desitge puga visitar aquest edifici amb més de cinc segles d'història.

En aquesta ocasió, les portes del Palau de la Generalitat romandran obertes fins al pròxim 5 de gener en horari de 10 a 20 hores. Aquesta és la segona vegada que es posa en marxa aquesta experiència després de la gran acollida que va tindre el passat mes d'octubre quan es va dur a terme amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana en què unes 40.000 persones van visitar les instal·lacions de l'edifici del carrer dels Cavallers de València.

Però, a més d'activitats culturals per a adults i xiquets, els joguets i la solidaritat també són essencials en la programació nadalenca de la Generalitat. Enguany, la Generalitat col·labora amb la campanya d'arreplega de joguets que ha posat en marxa Creu Roja. Per a això s'ha instal·lat al costat de l'escultura de Benlliure que hi ha en l'interior del Palau de la Generalitat un punt solidari on depositar els joguets que es vulguen donar. Es tracta d'una iniciativa que també s'estén a Alacant i Castelló: allí els ciutadans podran depositar els seus joguets en els punts solidaris que s'han situat en la Casa de les Bruixes i en la Casa dels Caragols.

Galeria d'imatges