Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
Cooperación

La Generalitat promou l'Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible per a lluitar contra la pobresa

17/01/2016
- 11 municipis i les diputacions de València i Castelló ja s'han adherit a esta aliança
L'últim Ple del Consell del divendres 15 de gener ha aprovat la creació de l'Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible, la posada en marxa de la qual correspon a la direcció general de Cooperació.

L'Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible respon a la voluntat del Govern del Botànic de difondre i traslladar a nivell local la importància de comprometre's amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Per a això, es realitzarà una campanya d'informació i sensibilització en els 17 municipis més poblats de la Comunitat per a acostar els Objectius de Desenvolupament Sostenible a tots els valencians i valencianes.

Fins a la data ja s'han sumat a esta Aliança Mislata, Alcoi, Torrevella, Elx, Dénia, Torrent, Paterna, Sagunt, Sant Vicent del Raspeig, Alacant, Castelló i la diputació de València i Castelló. El director general de Cooperació, Federico Buyolo, està mantenint reunions periòdiques amb els consistoris d'estos municipis per a arribar a acords de difusió a través de diverses activitats, jornades o programes formatius.

Buyolo ha explicat que el seu departament ha creat un grup de treball per a la implementació d'estos objectius "de manera que cada ciutat apadrinarà un ODS". Segons ha relatat el propi director general, "l'última ciutat a sumar-se a este apadrinament ha sigut Alcoi amb l'ODS 9 sobre Innovació".


El director general ha remarcat la importància de fer arribar als municipis valencians la situació de desigualtat i absència de drets que patixen milions de ciutadans en el món, i ha expressat en este sentit que "resulta fonamental visibilitzar i territorializar les metes dels ODS per a aconseguir la seua aplicació efectiva de manera equitativa i incloent".
Buyolo també ha recordat que la a Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible aprovada per l'Assemblea General de l'ONU el passat 25 de setembre "constituïx una oportunitat única per a assentar les bases d'una transformació global que conduïsca cap a models de desenrotllament incloents i sostenibles". A més ha afegit que el Consell realitzarà esta tasca de difusió de les polítiques de cooperació "de manera pública i participativa, com a part indiscutible del codi de Bon Govern impulsat pel Pacte del Botànic".

Municipis i ODS apadrinats:
Sagunt ODS 12 : Producció i consum responsable
http://www.undp.org/content/undp/es/home/sdgoverview/post-2015-development-agenda/goal-12.html
Castelló ODS 5 : Igualtat de gènere
http://www.undp.org/content/undp/es/home/sdgoverview/post-2015-development-agenda/goal-5.html
Elx ODS 3: Salut i benestar
http://www.undp.org/content/undp/es/home/sdgoverview/post-2015-development-agenda/goal-3.html
Alcoi ODS 9: Indústria, innovació i Infraestructura
http://www.undp.org/content/undp/es/home/sdgoverview/post-2015-development-agenda/goal-9.html>