President
Contribució socioeconòmica de les universitats públiques valencianes

Puig: "L'Agència Valenciana de la Innovació articularà, junt amb els agents socials i econòmics, el sistema regional de Ciència i tecnologia"

27/01/2016
Puig: 'L'Agència Valenciana de la Innovació  articularà, junt amb els agents socials i econòmics, el sistema regional de Ciència i tecnologia'
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que l'Agència Valenciana de la Innovació s'articularà amb tots els agents socials i econòmics el sistema regional de Ciència i Tecnologia, on tindran un paper fonamental les universitats públiques de la Comunitat. "És fonamental que la universitat siga cada vegada més permeable i accessible; és el lloc per a activar la formació i la palanca definitiva per a eixir de la crisi" ha indicat Puig.
- "La innovació no és només un element fonamental per a la productivitat i l'economia, també és un element fonamental per a la vitalitat de la Comunitat"
- Agraeix el suport constant dels rectors a la reivindicació d'un model de finançament autonòmic just i equitatiu


El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que l'Agència Valenciana de la Innovació s'articularà amb tots els agents socials i econòmics el sistema regional de Ciència i Tecnologia, on tindran un paper fonamental les universitats públiques de la Comunitat. "És fonamental que la universitat siga cada vegada més permeable i accessible; és el lloc per a activar la formació i la palanca definitiva per a eixir de la crisi" ha indicat Puig.

A més, per al President, aquest és un objectiu irrenunciable perquè "la innovació no és només un element fonamental per a la productivitat i l'economia, sinó que també és un element fonamental per a la vitalitat de la Comunitat".

Per això, el President ha mostrat la voluntat de la Generalitat de donar suport a les universitats a pesar del difícil marc financer actual. Així, ha assegurat que "hem augmentat enguany un 20% el pressupost per a I+D+I. En aquest sentit s'ha mostrat rotund en assegurar que "les universitats sense investigació no són universitats".

Puig ha aprofitat per a mostrar el seu agraïment pel suport que, des de les universitats, s'ha donat a la reivindicació d'un sistema de finançament autonòmic "just, equitatiu i igualitari entre els ciutadans". I ha afegit que "avançarem cap a la normalització del finançament de la universitat en la mesura que avancem en la normalització del finançament de la Comunitat".

Per al President, "no hi ha futur sense innovació i sense una aposta decidida per les universitats". "El compromís de la Generalitat amb les universitats és total -ha afegit- perquè volem caminar i treballar junts perquè volem que les universitats siguen aqueix motor de transformació del nou model econòmic valencià".

En definitiva, per al Govern Valencià, "el coneixement és igual a creixement, treball i benestar". Puig aposta per "una cooperació que facilite la innovació, una innovació que estimule la productivitat i una productivitat que permeta pagar millors salaris i obtenir més beneficis a les empreses, que signifiquen més creixement econòmic, millor recaptació d'impostos per a mantenir l'Estat del Benestar", ha conclòs.

La contribució socioeconòmica de les universitats públiques valencianes

El director de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE), Francisco Pérez, ha presentat el tercer informe del Sistema Universitari Públic Valencià (SUPV), que analitza la contribució socioeconòmica d'aquests centres educatius, i destaca, en primer lloc, que a pesar que les dificultats econòmiques han tingut conseqüències en la situació financera de la vida universitària, no han impedit que el sistema universitari haja abordat canvis en docència i investigació.

En segon lloc, l'informe ressalta que la productivitat del sistema universitari públic valencià se situa un 11% per damunt de la mitjana de les universitats públiques espanyoles.

Així mateix, constata la importància de reforçar les sinergies entre les universitats i l'entorn social i econòmic per a impulsar el desenvolupament de les activitats basades en el coneixement a la Comunitat Valenciana i recuperar el terreny perdut per l'economia valenciana en matèria de competitivitat.

Finalment, l'informe assenyala la rellevància de les contribucions del sistema universitari púbic valencià a la renda, l'ocupació, el capital humà i el creixement de la Comunitat Valenciana.

Documents

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que l'Agència Valenciana de la Innovació s'articularà amb tots els agents socials i econòmics el sistema regional de Ciència i Tecnologia, on tindran un paper fonamental les universitats públiques de la Comunitat.

Talls de veu relacionats

- Declaracions del President de la Generalitat, Ximo Puig