President
El President ha visitado en Berlín el certamen agroalimentario

Puig: "El rostre real de la Comunitat Valenciana és el que presentem al món en Fruit Logística"

03/02/2016
Puig: 'El rostre real de la Comunitat Valenciana és el que presentem al món en Fruit Logística'
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat, durant la seua visita a la fira hortofructícola Fruit Logistica, que les empreses i cooperatives valencianes que participen en aquest certamen internacional són "el rostre real de la Comunitat Valenciana". Puig ha incidit en que la imatge de la Comunitat, encarnada en aquesta fira per "la gent honesta, treballadora i digna que són els valencians", no té res a veure "amb els governants que ens han desprestigiat".
- El President ha recorregut els estands valencians de la fira i ha subratllat la necessitat "d'unir esforços" per a continuar estant presents en els mercats internacionals
- El cap del Consell assegura que el sector agroalimentari és, cada vegada, "més potent, més innovador i més capaç d'adaptar-se als nous temps"


El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat, durant la seua visita a la fira hortofructícola Fruit Logistica, que les empreses i cooperatives valencianes que participen en aquest certamen internacional són "el rostre real de la Comunitat Valenciana".

Puig ha incidit en que la imatge de la Comunitat, encarnada en aquesta fira per "la gent honesta, treballadora i digna que són els valencians", no té res a veure "amb els governants que ens han desprestigiat".

El president Puig ha visitat l'estand de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural en el qual estan presents 26 empreses, i els estands propis d'empreses valencianes amb representació en Fruit Logistica. Allí ha explicat que la Generalitat "està facilitant la unió d'esforços a les empreses privades i cooperatives" per a situar-se en els mercats internacionals.

Tal com ha destacat Puig, el certamen, que alberga una representació de 80 empreses valencianes, constitueix una cita indispensable per a continuar consolidant les relacions comercials amb el mercat tradicional alemany. Es tracta -ha afegit- de "la fira més important del món, i té més rellevància encara per a la Comunitat Valenciana".

En paraules de Puig, "en aquests últims anys hem remuntat i s'ha exportat més a Europa». De fet, en l'últim any, la Comunitat ha venut a Alemanya per import de més de 1.000 milions d'euros, per la qual cosa aqueste mercat resulta fonamental per a l'economia valenciana.

"La Comunitat Valenciana té una taxa de reposició molt positiva, més que la resta d'Espanya", per la qual cosa, com ha indicat Puig, resulta fonamental "consolidar el nostre paper en l'exterior" en una indústria agroalimentària "cada vegada més potent, més innovadora i més capaç d'adaptar-se als nous temps".

Puig ha volgut incidir en la potència comercial que la Comunitat ha tingut històricament, primer amb els cítrics i ara amb l'extensa gamma de productes agroalimentaris que ofereix el territori valencià. Per aquesta raó, el President ha volgut ressaltar aqueixa capacitat de la Comunitat i la necessitat "d'actualitzar-la per a adaptar-se al segle XXI"

El President ha realitzat un extens recorregut pels expositors de les empreses valencianes a fi de protegir la seua labor en la internacionalització d'un sector clau per a economia de la Comunitat, a la qual la indústria agroalimentària aporta entorn del 15% del seu PIB.

Puig considera que la potenciació del sector agroalimentari valencià té una importància estratègica per a la Comunitat, ja que les polítiques dirigides a la seua modernització i internacionalització permeten aportar valor afegit. En aquest context, Fruit Logistica és una bona oportunitat perquè uneix més de 2.700 expositors de tota Europa i posseeix una afluència de més de 65.000 visitants.
L'oferta de productes i serveis en aquest certamen comprén tots els sectors que participen en la cadena de valor del mercat hortofructícola, des de la producció de frescos, fins a importants empreses de serveis, passant per empreses de distribució, màrqueting, empaquetatge i transport, així com productes de quarta i cinquena gamma.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaraciones del President de la Generalitat, Ximo Puig