Educació, Cultura i Esport

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu presenta el seu cicle d'animació lectora per a 2016

03/02/2016
La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu presenta el seu cicle d'animació lectora per a 2016
- L'escriptor Eduardo Mendoza, que va disculpar la seua absència per motius de salut, intervé en l'acte per mitjà d'una entrevista enregistrada ahir a Barcelona per a l'ocasió
- El cicle inclou trobades amb escriptors, com Anna Móner, Marc Granell, Joan Pla, Raquel Ricart, Carme Miquel o Juan Mayorga, i uns quants tallers com el d'iniciació a la lectura digital o el que proposa ser bibliotecari per un dia
La directora general de Cultura, Carmen Amoraga, ha presentat aquest matí el cicle d'animació lectora per a 2016 de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu en el monestir de Sant Miquel dels Reis, seu de la institució. El cicle consta de diverses trobades amb escriptors com Anna Móner, Marc Granell, Joan Pla, Raquel Ricart, Carme Miquel o Juan Mayorga, i una trobada amb l'humorista gràfic Ortifus. A aquestes trobades assisteix majoritàriament alumnat de diferents centres educatius, així com també escoles de persones adultes, de manera que tenen l'oportunitat de comentar amb els autors les seues lectures.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha destacat que "amb el cicle d'animació a la lectura el que busca la Biblioteca Valenciana és convertir-se en un lloc de trobada entre els actors principals pel mer fet de llegir, que són els escriptors i els lectors, ja que uns sense altres no són res. Les trobades es complementen amb altres iniciatives com els tallers, les visites guiades amb l'objectiu de convertir la Biblioteca en un lloc on tot el món puga acudir per a gaudir de la lectura".

Inicialment, durant aquesta primera jornada estava prevista la visita de l'escriptor Eduardo Mendoza, que ha hagut de ser cancel·lada per motius de salut. Això sí, Mendoza ha intervingut en l'acte per mitjà d'una entrevista enregistrada ahir a Barcelona i dirigida a tots els assistents. Posteriorment, l'escriptor, diputat de les Corts i amic personal de Mendoza, Fernando Delgado, ha dirigit una xarrada sobre l'obra de l'escriptor de La ciudad de los prodigios o Sin noticias de Gurb, acompanyat pel també escriptor Mario Máñez.
Pot veure's l'entrevista a Eduardo Mendoza que s'ha enregistrat per a l'acte en l'enllaç següent:

https://www.youtube.com/watch?v=3OlQmXtyDD0&list=PL186DBF967289BCD1

Quant als tallers, oberts també a les associacions culturals i als clubs de lectura, hi ha diverses propostes, com la iniciació a la lectura digital, un taller on els assistents es poden convertir en bibliotecaris per un dia i un altre dedicat als "altres personatges del Quixot", en el marc del quart centenari de la mort de Cervantes.

Més informació sobre les activitats d'animació lectora de la Biblioteca Valenciana en l'enllaç següent:

https://bv.gva.es/screens/anim_val.html

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la directora general de Cultura, Carmen Amoraga