Presidència

L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències impulsa el Pla de Vigilància Radiològica junt amb les universitats valencianes

03/02/2016
L'Agència de Seguretat  i Resposta a les Emergències impulsa el Pla de Vigilància Radiològica junt amb les universitats valencianes
- José María Ángel s'ha reunit amb els responsables dels laboratoris de radioactivitat de la UPV i la UV
L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències impulsarà el Pla de Vigilància Radiològica en Emergències per a la Comunitat Valenciana junt amb la Universitat Politècnica i la Universitat de València, encarregades de la seua realització.

Així ha quedat de manifest en la reunió que ha mantingut el director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, amb els responsables dels laboratoris de radioactivitat d'aquests centres d'educació superior. La cita s'emmarca dins d'una sèrie de trobades per a millorar els protocols d'actuació i col·laboració amb professionals, agències i institucions per a fer més efectiva des de la Generalitat la resposta a les emergències.

A la trobada d'aquest matí en el Centre de Coordinació d'Emergències de l'Eliana han assistit Sebastián Martorell, director del Servei de Radiacions i Josefa Ortiz, directora tècnica del Laboratori de Radiacions, ambdós de la Universitat Politècnica; i Clodoaldo Roldán i José Díaz, director tècnic i responsable de projectes d'investigació del Laboratori de Radioactivitat Ambiental de la Universitat de València, respectivament.

José María Ángel ha reiterat "l'aposta ferma i decidida de la Generalitat per escoltar aquestes acadèmies de produir idees que són les universitats" ja que, segons la seua opinió, resulta de vital importància el reciclatge i la formació de tots els professionals responsables de la seguretat i les emergències a la Comunitat Valenciana.

De la seua banda, els responsables de les universitats han coincidit a donar el seu "suport incondicional" a totes les iniciatives que sorgisquen des de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, tant en matèria de suport tècnic com de formació contínua, i s'han mostrat partidaris d'ampliar la col·laboració futura davall el paraigua de possibles convenis que es puguen subscriure i protocols consensuats.

Finalment, s'ha convocat una reunió d'ací a un mes on es perfilaran detalls respecte a la posada en marxa del Pla de Vigilància Radiològica que ja està pràcticament enllestit.

Galeria d'imatges