Sanitat Universal i Salut Pública
Sanitat

L'Hospital General d'Alacant fa un cribatge a un total de 130 persones durant la jornada de diagnòstic precoç del mal de Chagas

07/02/2016
L'Hospital General d'Alacant fa un cribatge a un total de 130 persones durant la jornada de diagnòstic precoç del mal de Chagas
- S'han realitzat proves diagnòstiques gratuïtes a tota la població llatina que s'ha acostat fins a l'hospital
L'Hospital General Universitari d'Alacant, en col·laboració amb la la Fundació Món Sa, ha fet un cribatge a un total de 130 llatinoamericans per al diagnòstic precoç de la malaltia de Chagas. "Del total de persones de la comunitat llatina, el gros de persones procedien d'Equador, Bolívia i Colòmbia encara que també s'han acostat fins a les instal·lacions del centre persones procedents de Paraguai, Veneçuela, Argentina, Nicaragua, Xile i Perú", expliquen des de l'organització.

La malaltia de Chagas es transmet per un insecte que habita a Llatinoamèrica conegut com "xinxa". Es tracta d'una malaltia que roman asimptomàtica en el 70% dels casos. Si bé, un terç dels infectats desenvolupa problemes cardíacs, gastrointestinals, problemes que poden posar en risc la vida dels pacients.

És per aquest motiu que la malaltia de Chagas és la malaltia desatesa que millor representa el problema que suposa per a la salut pública a Espanya i altres països del món els moviments migratoris que genera la globalització.

En països on no hi ha l'insecte transmissor, com és el cas d'Espanya, la principal via de transmissió és la vertical o congènita és a dir, durant l'embaràs, una dona infectada pot transmetre la infecció al seu fill al nàixer. "Amb un diagnòstic precoç es pot saber si la dona gestant està infectada i, per tant, tractar el xiquet al nàixer i curar-li la malaltia", explica el doctor Ramos.

Galeria d'imatges