Presidència

El Museu dels Ciències organitza aquest cap de setmana tallers 'DIY Allunatge extrem', i l'Hemisfèric una nova sessió de 'Les Nocturnes d'hivern'

12/02/2016
El Museu dels Ciències organitza aquest cap de setmana tallers 'DIY Allunatge extrem', i l'Hemisfèric una nova sessió de 'Les Nocturnes d'hivern'
- Els tallers es realitzen de 11:00 a 12:00 hores i el preu és d'un euro sempre que s'adquirisca l'entrada del Museu
- El planetari en directe Les Nocturnes d'hivern se celebra aquest dissabte a les 20 hores
La Ciutat de les Arts i les Ciències oferix aquest cap de setmana proposades per a aprendre astronomia i gaudir en família realitzant experiments divertits. En el Museu de les Ciències s'han organitzat nous tallers en col·laboració amb l'Agència Espacial Europea (ESA) que formen part de la proposta 'Escola de l'Espai'. I en l'Hemisfèric, tots els dissabtes a les 20 hores se celebra una sessió especial en què un planetarista explica als espectadors quines constel·lacions brillen en el cel nocturn durant els mesos d'hivern.

El Museu de les Ciències Príncep Felip ofereix aquest dissabte 13 i diumenge 14 nous tallers 'DIY Allunatge extrem' on els participants s'enfrontaran al desafiament d'allunar quelcom tan delicat com un ou. Els tallers es realitzen de 11:00 a 12:00 hores, tenen un preu d'un euro, sempre que s'adquirisca l'entrada del Museu, i els socis del Passe Club tenen accés gratuït amb inscripció prèvia.

Aquests tallers formen part de l'Escola de l'Espai, iniciativa organitzada junt amb l'ESA que engloba activitats, exposicions i continguts de la Ciutat de les Arts i les Ciències relacionades amb l'astronomia. Es posa a disposició del visitant el "Passaport de l'Espai" que pot sol·licitar-se en les taquilles del Museu i de l'Hemisfèric i on s'encunyaran les activitats realitzades. Ja s'han lliurat quasi mil passaports.

Els menors de 8 anys que superen almenys 5 proves, així com els de 8 anys o majors, amb 8 proves acreditades abans del 22 de maig, participaran en el sorteig de diferents premis com quatre visites guiades per a dues persones al Consorci Valencià de l'Espai o deu viatges per a dues persones al Centre Astronòmic de l'Alt Túria a Aras de los Olmos on podran gaudir del firmament nocturn.

'Les Nocturnes d'hivern'

L'Hemisfèric oferix per quart any l'oportunitat de conéixer i identificar algunes de les estreles i constel·lacions visibles en el cel hivernal a través de Les Nocturnes d'Hivern , el planetari que uneix música i astronomia tots els dissabtes a les 20:00 hores en la Sala de Projeccions fins al 12 de març de 2016.

A través de la narració en directe d'un planetarista, el públic escoltarà històries mitològiques associades a algunes de les estreles i constel·lacions típiques del cel nocturn durant l'estació més freda de l'any. L'espectador viatjarà des de València al Pol Nord i a l'Equador, coneixerà llunes com Fobos, planetes com Urà i d'altres objectes singulars del nostre sistema solar.

Aquesta sessió de planetari també permetrà aguaitar fins als límits de la nostra galàxia, la Via Làctia, des d'on divisar en tota la seua esplendor les nostres "veïnes galàctiques", els famosos Gran i Petit Núvols de Magalhães. El públic també coneixerà curiositats sobre les constel·lacions zodiacals i contemplarà fascinants imatges de Plutó obtingudes per l'actual missió espacial de NASA New Horizons.

Les Nocturnes d'Hivern compta amb la banda sonora del músic David Vázquez, una de les composicions guanyadores del concurs "Posa-li música a les estreles" que acompanya l'espectador en aquesta original proposta d'exploració espacial hivernal.

Galeria d'imatges