Presidència
Els guardons contemplen sis modalitats diferents

La Generalitat orienta la convocatòria dels Premis Turisme Comunitat Valenciana cap al compliment del Codi Ètic Mundial del Turisme

13/02/2016
La Generalitat orienta la convocatòria dels Premis Turisme Comunitat Valenciana cap al compliment del Codi Ètic Mundial del Turisme
- Colomer destaca que "aquest nou enfocament suposa el compliment del compromís assumit pel President durant l'acte del Dia Mundial del Turisme 2015"
- A més, va en la línia dels nous valors que des del Govern valencià estem impulsant: "la innovació, la sostenibilitat i l'accessibilitat"
La Generalitat, a través de l'Agència Valenciana del Turisme, ha llançat la nova convocatòria de Premis Turisme Comunitat Valenciana 2015, segons resolució del secretari autonòmic de Turisme publicada aquesta setmana al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV).

Els guardons, que tenen com a objectiu reconéixer persones, entitats i institucions que durant l'any 2015 hagen destacat per la seua labor a favor del turisme de la Comunitat Valenciana, contribueixen a promoure el desenvolupament sostenible, ètic i responsable del turisme al nostre territori a l'exalçar els mèrits realitzats en àmbits tan estratègics per al turisme valencià com són la investigació i innovació, la promoció i la comunicació o la revitalització de les destinacions turístics.

En aquesta nova convocatòria hi ha sis modalitats diferents: "Premi al conjunt de l'activitat turística", "Premi a la investigació i innovació", "Premi a la millor acció de promoció o campanya de comunicació", "Premi al turisme sostenible", "Premi al turisme responsable" i "Premi a l'accessibilitat i al turisme inclusiu".

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que "després de l'afiliació de l'Agència Valenciana del Turisme la passat tardor a l'Organització Mundial del Turisme, la Generalitat ha assumit els principis del Codi Ètic Mundial per al Turisme que promou aquest organisme internacional, traslladant amb això als Premis Turisme Comunitat Valenciana la distinció d'aquelles iniciatives turístiques que hagen fomentat durant 2015 valors culturals, patrimonials, gastronòmics, sociològics i mediambientals".

Francesc Colomer assegura que "aquest nou enfocament suposa el compliment del compromís assumit pel President durant l'acte del Dia Mundial del Turisme 2015", a més, va en la línia dels nous valors que des del govern valencià estem impulsant: la innovació, la sostenibilitat i l'accessibilitat".

"Una altra de les novetats d'aquesta edició dels premis -ha continuat Colomer-, és l'ampliació del nombre de membres del jurat que proposarà la seua concessió, per dotar aquest amb major representació amb la incorporació tant personalitats de reconegut prestigi en l'àmbit del turisme de la Comunitat Valenciana, com experts en turisme de les Universitats Valencianes i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies".

Les candidatures, en qualsevol de les modalitats de premis convocades, hauran de presentar-se omplint l'imprés oficial normalitzat, disponible en www.turisme.gva.es, junt amb el qual s'haurà de presentar la documentació específica requerida. El termini de presentació finalitzarà el pròxim 30 d'abril de 2016.

Finalment assenyalar que, aquests premis tenen caràcter exclusivament honorífic, per la qual cosa no comportaran cap prestació econòmica. El lliurament de premis tindrà lloc en el marc dels actes organitzats per la Generalitat Valenciana amb motiu del Dia Mundial del Turisme.

Galeria d'imatges