Presidència

Raquel Huete destaca que el millor aliat del desenvolupament turístic de la Comunitat Valenciana "és la cooperació real entre tots els agents implicats"

17/02/2016
- La directora general de Turisme ha inaugurat la jornada de Formació Turística per a Equips de Govern Locals a Torrevieja
- Huete destaca la bona acollida de les Jornades de Formació Turística dirigides a entitats locals la intenció de la qual és formar alcaldes, regidors i tècnics municipals en matèries relacionades amb el sector turístic
La directora general de Turisme, Raquel Huete, ha destacat que el millor aliat del desenvolupament turístic de la Comunitat Valenciana "és la cooperació real entre tots els agents implicats"

Així s'ha expressat Raquel Huete durant la inauguració de la Jornada de Formació Turística per a Equips de Govern Locals que s'ha realitzat aquest matí en el Centre de Turisme de Torrevieja, on també ha assistit el vicerector de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, així com l'alcalde de la localitat, José Manuel Dolón.

Per a la directora general de Turisme, "el més important per a impulsar la qualificació del turisme de la Comunitat Valenciana és la col·laboració entre totes les administracions i el sector turístic", alhora que ha explicat que des de l'Agència Valenciana del Turisme "treballarem sempre en aquesta línia de la col·laboració i de la coordinació amb tot el sector turístic amb l'objectiu de treballar junts en el desenvolupament del turisme de la Comunitat Valenciana".

Durant la inauguració, Huete ha destacat la bona acollida del cicle de jornades de formació turística local, impulsades per l'Agència Valenciana del Turisme i la Universitat de València, i amb la col·laboració de la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat d'Alacant.


La intenció d'estes jornades és formar alcaldes, regidors de turisme i promoció econòmica, així com tècnics municipals, en matèries relacionades amb el sector turístic, una activitat econòmica de gran transcendència en el context local.

Després de l'èxit de les jornades realitzades a Cullera, Benicàssim, Cofrentes, Morella, Villena, Xàbia i Sagunt, hui s'ha celebrat la jornada que tanquen aquestes sessions en la capital del Baix Segura, Torrevieja, on ha reunit 40 participants que representen 17 municipis.

La directora general de Turisme ha destacat que "ens trobem en un moment propici per a la governança col·laborativa i aquestes jornades constitueixen un bon exemple". En aquest sentit, ha afegit que "cal comptar amb una estratègia que permeta als gestors turístics actuar de forma ordenada a mig i llarg termini". Per això, per a Huete resulta fonamental crear llaços de col·laboració intermunicipal, una de les finalitats d'aquest tipus de sessions formatives.

A través d'aquestes jornades la Generalitat tracta de compartir i alinear una nova política turística, "necessitem una estratègia compartida, innovadora i que ens posicione en el mercat", ha assenyalat Raquel Huete. A més ha insistit en el fet que "entre tots hem de fer un gran esforç per compartir un projecte turístic que signifique qualificar els recursos, transformar-los en producte i comercialitzar-los adequadament".

En aquest sentit, ha animat els participants de les jornades a apostar clarament per una estratègia supramunicipal, que permeta crear sinergies i transformar l'oferta turística en un producte singular i competitiu.

Finalment, Huete ha ressaltat que amb aquestes jornades, que realitzen hui l'última sessió, estem impulsant un gran procés de mobilització per a compartir idees i estratègia entorn d'un model turístic que ens permet vertebrar econòmicament tot el territori valencià".

Galeria d'imatges