Hisenda i Model Econòmic
Hacienda

Soler: "El Consell i AVE apostem conjuntament per la via valenciana 4.0 com a base per a reactivar el nostre model productiu"

17/02/2016
Soler: 'El Consell i AVE apostem conjuntament per la via valenciana 4.0 com a base per a reactivar el nostre model productiu'
- La indústria 4.0 aposta per un ús intensiu d'internet i de les noves tecnologies
- La innovació, la investigació, la productivitat i el respecte al medi ambient han de ser les bases del nou model productiu valencià, ha assenyalat Soler
El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat hui que el Consell i l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) aposten conjuntament per la via valenciana 4.0 "com a base per a reactivar el model productiu basant-nos en la indústria, la innovació, el coneixement i l'ús de les noves tecnologies".

"Des del Consell hem començat ja a assentar les bases del nou model econòmic valencià, basant-nos en una estratègia global que es desenvoluparà en el mig i llarg termini i que permetrà a les nostres empreses tornar a créixer i generar ocupació", ha assenyalat Soler.

Segons Vicent Soler, la via valenciana 4.0 suposa l'adaptació del discurs d'Ernest Lluch que també va apostar per un model econòmic valencià centrat en la investigació, el coneixement i el medi ambient.

"L'aposta de l'anterior Consell del PP per la rajola va tindre unes conseqüències desastroses per a la Comunitat Valenciana i es va traduir en el desmantellament de part del nostre teixit industrial i en la pèrdua de milers de llocs de treball quan va punxar la bambolla immobiliària; i ara hem de revertir aquesta situació", ha explicat Vicent Soler.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assistit aquest dimecres a l'esmorzar realitzat per l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) amb motiu de la reunió de la Junta Directiva d'aquesta entitat.

Tots pel finançament

Durant la trobada, Soler ha destacat també que ens trobem davant d'una "situació històrica inèdita" ja que "per primera vegada hem aconseguit aglutinar totes les forces polítiques valencianes entorn al problema del finançament, en un tema que és vital per a la supervivència de l'autogovern valencià".

En aquest sentit, el conseller ha afegit que "és essencial que posem en valor i reivindiquem davant del Govern Central i les elits polítiques i econòmiques, que som cinc milions de valencians els que patim aquest problema de l'infrafinançament, i d'altra banda hem d'aprofundir en la pedagogia de cara als valencians, perquè vegen que aquest tema no consisteix només a parlar de diners, és parlar de barracons amb què hem d'acabar, de llistes d'espera en els hospitals, de famílies que necessiten ajudes de dependència que no arriben, i de tantes altres semblants".

"Estem davant d'una situació històrica i hem d'aprofitar tots junts per a acabar amb el maltractament que patim cinc milions de valencians", ha conclòs el Conseller Soler.

Galeria d'imatges