Sanitat Universal i Salut Pública

Més de 14.000 valencians han col·laborat en la marató de donació de sang de la ciutat de València fins a hui

27/02/2016
Més de 14.000 valencians han col·laborat en la marató de donació de sang de la ciutat de València fins a hui
- La marató se celebra en l'Institut Lluís Vives del carrer Xàtiva des de les 10:00 fins a les 21:00 hores
- Metrovalencia obsequia els donants amb dos viatges amb metro gratuïts dins de la campanya "Posa't en marxa, dóna sang i torna amb metro", Consum oferix el refrigeri i els Cines ABC, descomptes en entrades
El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) ha celebrat hui la I marató de l'any de donació de sang de la ciutat. Com és habitual, la jornada es realitza en l'Institut Lluís Vives, on el personal del Centre de Transfusió està present des de les 10:00 fins a les 21 hores atenent els ciutadans que desitgen realitzar la seua donació.

Metrovalencia repetix patrocini i amb el lema "Posa't en marxa, dóna sang i torna amb metro" obsequia els donants amb dos viatges gratuïts de metro o tramvia. Es tracta d'un gest que Metrovalencia ha volgut tindre amb el col·lectiu donant per a reconéixer públicament el seu altruisme i generositat, a més de fomentar la donació. De la mateixa manera, i com en anys anteriors, Consum col·labora amb el refrigeri, Cines ABC regala vals descompte i rosetes gratis i el Centre de Transfusió entrega una camiseta de record.

El CTCV fa 15 anys que celebra maratons de donació de sang a la ciutat de València. Ja són 14.000 els valencians que s'han presentat per a fer la seua donació i gràcies a aquesta campanya 1.500 persones s'han animat a donar sang per primera vegada.

Aquesta iniciativa va començar en el mes de febrer de l'any 2000 a l'Institut Lluís Vives del carrer Xàtiva per a animar la societat valenciana a donar sang en un dia especial, en aqueixa ocasió es van presentar 82 persones disposades a col·laborar-hi. Des de llavors, les xifres s'han incrementat de forma molt notable fins a les 600 donacions.

Més de 60 professionals formats per metges, infermeres, auxiliars, zeladors o conductors, entre altres, s'encarreguen del bon funcionament de la col·lecta i s'habiliten 30 lliteres per a atendre els voluntaris.

Per al Centre de Transfusió és important aconseguir donants nous amb campanyes de sensibilització com la de hui i, a més, en aquesta ocasió el nombre de donants presentats és important, ja que es presenta un mes de març amb molts dies festius per les celebracions de Falles i Pasqua, i és vital mantindre un bon estoc per a aquestos dies.

Dades de donació

Des que va començar l'any s'han registrat unes 29.000 unitats de sang a tota la Comunitat, xifra que ha permés abastir de sang i hemoderivats la xarxa hospitalària de la Comunitat.

El CTCV va acabar 2015 amb un total de 179.928 unitats. Per províncies, s'han obtingut 99.705 unitats a València, 19.742 a Castelló i 59.969 a Alacant. Més de 24.000 donants es van acostar a donar sang per primera vegada.

Galeria d'imatges