Presidència

Més de 2.200 espectadors han gaudit del planetari "Les Nocturnes d'Hivern" de l'Hemisfèric

11/03/2016
Més de 2.200 espectadors han gaudit del planetari 'Les Nocturnes d'Hivern' de l'Hemisfèric
- Demà dissabte 12 de març, a les 20.00 hores, se celebra l'última sessió d'aquest planetari en directe adreçat a tots els públics que permet conéixer i identificar algunes de les estreles i constel·lacions visibles en el cel hivernal
Més de 2.200 espectadors han gaudit de la programació especial de l'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències, "Les Nocturnes d'Hivern", que s'ha realitzat tots els dissabtes des del passat 19 de desembre. Aquesta proposta se celebra també durant els mesos d'estiu, dedicada al cel estival. Demà dissabte, 12 de març, a les 20:00 hores se celebra l'última de les sessions d'aquest planetari en directe, adreçat a tots els públics.

A través de la narració en directe d'un planetarista, el públic escolta històries mitològiques associades a algunes de les estreles i constel·lacions típiques del cel nocturn durant l'estació més freda de l'any. L'espectador viatja des de València al Pol Nord i a l'Equador, coneix llunes com Fobos, planetes com Urà i altres objectes singulars del nostre sistema solar.

Aquesta sessió de planetari també permet aguaitar als límits de la nostra galàxia, la Via Làctia, des d'on es pot divisar en tota la seua esplendor les nostres "veïnes galàctiques", els famosos Gran i Menut Núvol de Magalhães. El públic també coneix curiositats sobre les constel·lacions zodiacals i contempla fascinants imatges de Plutó obtingudes per l'actual missió espacial de NASA "New Horizons".

"Les Nocturnes d'Hivern" compta amb la banda sonora del músic David Vázquez, una de les composicions guanyadores del concurs "Posa-li música a les estreles" que acompanya l'espectador en aquesta original proposta d'exploració espacial hivernal.

Galeria d'imatges