Presidència

Colomer: "El sector turístic ha de ser referent del conjunt de l'economia valenciana"

15/03/2016
- El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut una trobada a Benidorm amb empresaris i representants del sector
- El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha subratllat que "és fonamental treballar junts per a no perdre competitivitat i consolidar-nos com a destinació"
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat hui la necessitat de "convertir al sector turístic en referent del conjunt de l'economia valenciana". En este sentit, ha assenyalat que "es tracta d'un sector estratègic per a la Comunitat Valenciana, per això és fonamental continuar treballant braç a braç amb els empresaris i les institucions".

Colomer ha realitzat estes declaracions després de l'esmorzar de treball que ha tingut lloc hui en el CDT de Benidorm, on el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el màxim responsable de Turisme del Consell s'han reunit amb empresaris i representants del sector a tots els nivells. Esta trobada, a què també ha assistit la directora general de Turisme, Raquel Huete, ha servit "per a escoltar i compartir impressions", ha afirmat Colomer, qui ha insistit en la necessitat de "defendre i reconéixer el treball que diàriament fan els empresaris d'esta província i de tota la Comunitat per a continuar sent referents turístics a nivell nacional i internacional".

Per al secretari autonòmic de Turisme "és fonamental treballar junts per a no perdre competitivitat i consolidar-nos com a destinació, més enllà de l'actual conjuntura internacional, que és favorable per a nosaltres". "El nostre objectiu ha de ser apostar per una oferta diversa i de qualitat, capaç d'atraure turistes durant tot l'any, fidelitzar-los i incrementar-los la despesa", ha apuntat, alhora que ha subratllat que "per a això hem de prestar suport als municipis i als empresaris".

En este sentit, ha destacat qüestions fonamentals com són l'aposta per la innovació i la modernització dels servicis que rep el visitant, així com l'aplicació de les noves tecnologies, "un objectiu que també han de marcar-se les empreses del sector i al qual des del Consell contribuirem a través d'un pla d'ajudes que ja hem posat en marxa". Així, s'ha referit al més d'un milió d'euros que l'Agència Valenciana de Turisme destinarà enguany a les empreses turístiques per a millorar la seua sostenibilitat i accessibilitat i contribuir a impulsar el coneixement i la innovació.

"El turisme pot ser un gran motor de creació d'ocupació i el nostre objectiu és aconseguir que, a més, siga estable i de qualitat", ha assegurat Colomer, el qual també ha insistit en la necessitat que este sector "contribuïsca a alçar la llosa reputacional que pesa sobre la Comunitat Valenciana, una cosa que aconseguirem tornant a la nostra essència, als nostres valors més genuïns, que res tenen a veure amb els assumptes que estos dies ocupen totes les portades de periòdics".