Presidència
Ocupació hotelera

Colomer: "Els hotels del litoral de la Comunitat tenen ja reservades més del 82% de les seues places per a Setmana Santa"

22/03/2016
Colomer: 'Els hotels del litoral de la Comunitat tenen ja reservades més del 82% de les seues places per a Setmana Santa'
- Francesc Colomer ha avançat hui les dades de previsió d'ocupació hotelera de l'Agència Valenciana del Turisme per als dies festius de la Setmana Santa
- El Secretari Autonòmic assenyala que l'ocupació prevista per als hotels d'interior en el conjunt de la Comunitat arriba al 75%
- Colomer ressalta que les previsions "mostren que el nostre objectiu és encertat, que hem de continuar treballant per a crear producte de qualitat i atractiu no sols en la costa sinó també en el nostre interior"
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha informat hui que "les reserves tancades en els hotels del litoral de la Comunitat Valenciana des de Dijous Sant a Dilluns de Pasqua assoleixen el 82,6% de les seues places".

Colomer ha avançat així els resultats de l'enquesta realitzada per l'Agència Valenciana del Turisme a una mostra representativa d'hotels, tant de litoral com d'interior, de la Comunitat Valenciana.

Francesc Colomer ha expressat la seua confiança que, seguint la tendència dels últims temps de posposar la contractació, "aquests resultats siguen fins i tot millors per la reserves d'última hora, per la qual cosa esperem que estiguem davant d'una bona campanya de Setmana Santa per al sector turístic de la Comunitat, a pesar que enguany se celebre al març i tan pròxim al pont de Sant Josep".

Així mateix, el Secretari Autonòmic ha assenyalat que pel que fa als hotels de les zones d'interior, l'ocupació se situa fins al moment prop del 75% per a les quatre nits, encara que confiem que aquestes xifres puguen ser fins i tot superiors".

Per al responsable de la política turística "aquestes previsions mostren, una vegada més, que som un referent turístic en tot Espanya per a aquest període vacacional, especialment per al turisme familiar d'origen nacional, caracteritzat per un grau de fidelitat elevat".

Quant a les previsions en els municipis de costa, el responsable de Turisme ha destacat que "s'esperen resultats positius, sobretot a Benidorm on s'espera que es cobrisquen el 95% de les seues places".

En concret, l'Agència Valenciana del Turisme estima que per a la ciutat de València es preveu més d'un 81% d'ocupació per als pròxims quatre dies festius, mentres que per a la província de València, sense comptar la ciutat, l'ocupació estimada arriba al 65%.

Quant a la província de Castelló, parteix d'unes previsions superiors també al 81% i el litoral d'Alacant, sense incloure Benidorm, preveu una ocupació pròxima al 70%. Quant al percentatge d'ocupació als hotels de Benidorm per a aquest pont s'espera que siga del 95%.

Cal destacar que en totes les zones, l'ocupació prevista per a les nits del Divendres i del Dissabte Sant s'incrementa considerablement, arribant en alguns casos al 100%.

Previsió d'ocupació en l'interior

Respecte a l'ocupació prevista per als hotels d'interior de la Comunitat, el sondeig realitzat per l'Agència Valenciana del Turisme mostra una ocupació prevista superior al 75% del dijous al dilluns en el conjunt de la Comunitat, xifra que suposa un increment d'11 punts respecte a les dades registrades en la Setmana Santa de 2015.

Respecte a les dades previstes per als hotels d'interior, destaquen les previsions de la província de València, on en data de hui ja hi ha prop d'un 90% de reserves confirmades. Els hotels d'interior de la província de Castelló partixen amb unes reserves superiors al 65% i els hotels de l'interior d'Alacant un 50,7%.

Per la seua banda, el club d'allotjament i restaurants d'interior de la Comunitat Valenciana, TEMPS, compten per a estos dies amb unes previsions d'ocupació que arriben al 85%.

Sobre aquestes dades, Francesc Colomer ha assenyalat que "les xifres han d'inspirar-nos per a millorar i reforçar els nostres objectius de qualificació i aposta per la diferenciació" i ha afegit que "som un territori fèrtil en productes, la gestió de la nostra diversitat és la gran oportunitat que no hem de desaprofitar".

Francesc Colomer ha ressaltat que aquestes dades posen de manifest que "consolidem la nostra oferta d'interior i la nostra aposta per ser una destinació que combina a la perfecció sol i platja amb l'interior".

Per al responsable de l'Agència Valenciana del Turisme, "aquestes dades indiquen que Benidorm continua sent pol d'atracció, però les bones previsions de l'interior mostren que el turista que ens visita demanda conéixer també el nostre interior".

Per això, Colomer ha ressaltat que les previsions d'ocupació per a aquests dies festius de Setmana Santa "mostren que el nostre objectiu és encertat, que hem de continuar treballant per a crear producte de qualitat i atractiu no sols en la costa sinó també en el nostre interior, molt ric i divers, amb gran potencial turístic".

En este sentit, el secretari autonòmic de Turisme ha explicat que "des de la Generalitat continuarem treballant intensament per a promocionar i impulsar el nostre turisme d'interior, amb l'objectiu d'aconseguir la desestacionalització del nostre turisme i incrementar la seua rendibilitat".

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer