Educació, Cultura i Esport

Un total de 14 centres que imparteixen cicles formatius acullen el campionat autonòmic Skills per a seleccionar el millor alumnat d'FP

25/04/2016
- La directora general de FP ha visitat aquest matí l'IES Guillem d'Alcalà de la Pobla de Farnals on s'està celebrant la modalitat de serveis de restaurant i bar
- En total se celebren competicions de 24 especialitats professionals
- Els millors alumnes de les diferents especialitats seran guardonats el 15 de maig dins de les activitats programades en la #PrimaveraEducativa
La directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Marina Sánchez Costas, ha visitat aquest matí l'IES Guillem d'Alcalà de la Pobla de Farnals, on s'està celebrant la quarta edició del campionat autonòmic Skills en la modalitat de serveis de restaurant i bar.

Es tracta de la fase autonòmica de la competició que s'està celebrant fins al pròxim dia 29 d'abril, i en el qual participen centres que imparteixen cicles formatius a la Comunitat Valenciana per a seleccionar el millor alumnat de cadascuna de les famílies professionals.

"L'objectiu d'aquests campionats és promocionar els estudis d'FP, estimular i motivar l'alumnat, millorant així la qualitat de l'FP i reconéixer la tasca del professorat", ha manifestat la directora Marina Sánchez. Els millors alumnes de les diferents especialitats de Formació Professional seran guardonats en un acte, que tindrà lloc el 15 de maig, dins de les activitats programades amb motiu de la trobada #PrimaveraEducativa, a la sala d'actes del Complex Esportiu Cultural Petxina.

Segons ha explicat la directora general, "Comunitat Valenciana Skills és un punt de trobada entre professionals, professorat i alumnat per a fomentar les bones relacions entre ells i posar en valor els alumnes i els centres participants".

De la mateixa manera, Sánchez ha assenyalat el doble objectiu de la competició, ja que pretén mostrar la Formació Professional com una via d'alta ocupabilitat, així com el gran nivell de preparació que els centres d'FP tenen a la nostra comunitat".

Els campionats que posaran a prova les destreses i capacitats dels candidats conformen una competició autonòmica de 24 especialitats professionals, promoguda i organitzada per la conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport mitjançant la direcció general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, amb la col·laboració activa de centres educatius i empreses patrocinadores.

Aquests campionats són un valuós instrument de difusió de la Formació Professional i un mitjà per a motivar estudiants, professorat i empreses, a més d'una plataforma d'intercanvi i fòrum de debat sobre la qualitat i la innovació en els diferents sectors productius.

Els jóvens participants en Skills 2016, tots ells menors de 25 anys, competiran en cadascuna de les 24 especialitats, demostrant les seues capacitats, que seran avaluades per un jurat professional compost per professorat representant dels centres educatius participants, sota la coordinació de la direcció general de Formació Professional.

Fins al moment s'ha celebrat la competició en la modalitat de disseny web en el CIPFP Mislata; soldadura, tecnologia de la moda, cuina, disseny gràfic, i pastisseria en el CIPFP Ciutat de l'Aprenent de València; i cures auxiliars d'infermeria i atenció sociosanitària en el CIPFP La Costera de Xàtiva.

En els pròxims dies també se celebrarà el Skills d'electrònica i control industrial en l'IES Antonio José Cavanilles d'Alacant; el d'instal·lacions elèctriques en el CIPFP Canastell de Sant Vicent del Raspeig; de fusteria, ebenisteria, mecatrònica, i enginyeria de disseny mecànic en l'IES Politècnic de Castelló.

Així mateix, el Skills de perruqueria se celebrarà en les instal·lacions de L'Oreal València; el Skills de reparació de carrosseria, tecnologia de l'automòbil, pintura d'automòbil, en l'IES Botànic Cavanilles de la Vall d'Uixò; i d'estètica en les instal·lacions de l'empresa KUO's de Villena. Finalment, el Skills de llanterneria i calefacció, així com el de refrigeració en el CIPFP de Catarroja, i el de jardineria paisatgística en el CIPFP de Cheste.

Spainskills

Els millors estudiants participaran també en la competició nacional Spainskills que se celebra biennalment, en anys imparells, i en el qual participen totes les comunitats i ciutats autònomes, i està dirigit a promocionar i difondre l'FP. Es tracta d'una iniciativa, organitzada pel Ministeri d'Educació, que selecciona, mitjançant la realització de competicions d'alumnes per especialitats o skills, els millors de tot Espanya, perquè competisquen en l'àmbit internacional (Worldskills).

Per tant, els campions autonòmics de cada especialitat participaran, representant a la Comunitat Valenciana en Spainskills que, al seu torn, seleccionarà els competidors espanyols que representen al nostre país en les competicions europees (EuroSkills) i mundials (WorldSkills), els anys parells i imparells, respectivament.

Galeria d'imatges