Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives

Persones amb diversitat funcional intel·lectual del IVAS compromeses contra la contaminació acústica

27/04/2016
- Un total de 82 usuaris del centre ocupacional la Tramoia participen en unes jornades que es realitzen amb motiu del Dia Internacional de la conscienciació sobre el soroll
- Han estat organitzades pels 38 alumnes del taller d'aprenentatges bàsics i del taller d'artesania d'aquest recurs ocupacional
- S'emmarquen en el Programa d'habilitats socials desenvolupat pel centre amb l'objectiu de fomentar la participació activa i el sentit cívic
Un total de 82 persones amb diversitat funcional intel·lectual del centre ocupacional la Tramoia de l'Institut Valencià d'Acció Social (IVAS) a Elx han participat en unes jornades sobre contaminació acústica organitzades aquesta setmana amb motiu del Dia Internacional de la conscienciació sobre el soroll.

Aquesta activitat, que s'emmarca en el Programa d'habilitats socials desenvolupat pel centre amb l'objectiu de fomentar la participació activa i el sentit cívic, ha estat organitzada pels 38 alumnes del taller d'aprenentatges bàsics i del taller d'artesania en col·laboració amb els professionals de l'àrea psicopedagògica.

Els usuaris de la Tramoia han treballat aspectes com els orígens del soroll, com identificar-lo i mesurar-lo, així com les conseqüències de la contaminació acústica, el control del soroll i mesures preventives, a través de diferents tallers de conscienciació i aprenentatge, i jocs sobre contrastos , percepció i amb el sonòmetre, entre altres activitats.

També s'han dissenyat una sèrie de panells didàctics amb aquestes temàtiques per aprendre sobre el soroll, que s'han instal·lat al pati interior del centre i han estat presentats amb l'encapçalament 'Benvinguts a l'espai Mutis, controla el teu soroll'. En ells s'explica com el soroll, entès com a so excessiu i molest, provocat per les activitats humanes com el trànsit, les indústries, els locals d'oci, els avions, etc. produeix efectes nocius a la salut auditiva, física i mental dels éssers vius.

Amb aquesta iniciativa, les mestres dels tallers, la psicopedagoga i les persones amb diversitat funcional intel·lectual del centre ocupacional La Tramoia de l'IVA, a més de documentar-se sobre aquesta matèria i mostrar el seu compromís amb el medi ambient i contra la contaminació acústica, s'han compromès a iniciar el Projecte: mengem sense soroll que es desenvoluparà en les pròximes setmanes.

Galeria d'imatges