Hisenda i Model Econòmic

El Consell mostra el seu suport al Mercat del Riurau per la seua contribució al desenvolupament de l'agricultura local i la seua aposta pel patrimoni rural i mediambiental

29/04/2016
El Consell mostra el seu suport al Mercat del Riurau per la seua contribució al desenvolupament de l'agricultura local i la seua aposta pel ...
- "Es tracta d'una iniciativa ben gestionada que està tenint uns efectes molt positius per a l'economia local de la zona", ha assenyalat Soler
- Climent: "El Mercat del Riurau és un exemple real d'un tipus d'economia cooperativista, sostenible i arrelada al territori"
- Cebrián: "Una experiència alternativa al model que ens va portar a la crisi, que ajuda a recuperar la il·lusió i la població en el medi rural i exportable a altres llocs"
Tres membres del Govern valencià han mostrat aquest divendres el seu suport al Mercat del Riurau, ubicat a Jesús Pobre, una entitat local dependent de Dénia, en el transcurs d'una visita a les instal·lacions, per la seua contribució al desenvolupament de l'agricultura local i la seua aposta per la conservació del patrimoni rural i mediambiental.

Per al conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, el mercat del Riurau de Jesús Pobre respon fidelment a la definició d'economia col·laborativa i que busca el benefici dels membres d'una mateixa comunitat. "El mercat del Riurau respon a un sistema cooperatiu en què es fomenten els productes propis de la zona i sobretot arrelats a la terra", assegura Climent. El conseller destaca la sostenibilitat d'un model que pot perfectament exportar-se a altres zones de la Comunitat Valenciana i que respecta valors ecològics i oficis tradicionals".

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, i la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, també han tingut oportunitat d'acostar-se a les terres i saludar a alguns dels agricultors que habitualment col·laboren en aquest mercat.

El Mercat del Riurau és una iniciativa autogestionada impulsada pels veïns de la zona. En aquesta participen llauradors, artesans, forners i productors en general, amb la peculiaritat que són ells mateixos els que venen els productes que produeixen, de manera que no utilitzen intermediaris.

Per a Elena Cebrián "és una forma de reinventar-se basada en la producció tradicional per a eixir avant després de patir les conseqüències de la crisi". Es tracta, afig, de "una experiència alternativa al model que ens va portar a la crisi, que ajuda a recuperar la il·lusió i la població en el medi rural i és clarament exportable". És "una iniciativa en aparença menor però amb un gran potencial per atraure persones com aquestes i d'altres comarques i que pot contribuir a potenciar aquest tipus d'idees en altres llocs del nostre territori".

Per al conseller Vicent Soler "el Mercat del Riurau, que segueix la línia de l'economia del bé comú, és un exemple d'iniciativa ben gestionada que està tenint uns efectes molt positius per a l'economia local de la zona. El projecte permet als productors retrobar-se amb l'essència de la seua activitat, en tenir contacte amb els productes des de l'inici de la seua producció o sembra, fins a la fase final en què es venen".

"D'aquesta manera, valors humans com la confiança, la responsabilitat, la cooperació i la solidaritat veuen el seu reflex en aquest projecte que demostra que l'èxit econòmic no sempre ha de mesurar-se per indicadors monetaris", ha afegit Vicent Soler.

Galeria d'imatges