President
Jornada empresarial FEDACOVA

Puig: "El Consell reprendrà les ajudes per a potenciar la qualitat en el sector agroalimentari"

17/05/2016
Puig: 'El Consell reprendrà les ajudes per a potenciar la qualitat en el sector agroalimentari'
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell tornarà a posar en marxa, en un termini d'un mes, les ajudes destinades a xicotetes empreses per a potenciar la qualitat en el sector de l'agroalimentació.
- El president ha assegurat que també s'incrementaran els fons per a donar suport a la internacionalització de les empreses
- Ha destacat el caràcter "fonamental" d'aquest sector productiu pel seu volum en termes econòmics i pel seu valor estratègic


El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell tornarà a posar en marxa, en un termini d'un mes, les ajudes destinades a xicotetes empreses per a potenciar la qualitat en el sector de l'agroalimentació.

Així ho ha indicat en l'acte d'obertura de la jornada empresarial Pel Futur del Sector Agroalimentari de la Comunitat Valenciana, organitzada per la Federació Empresarial d'Agroalimentació de la Comunitat Valenciana (FEDACOVA), en què ha assegurat que també s'incrementaran, en els pròxims mesos, els fons per a donar suport a la internacionalització de les empreses.

"Massa vegades les empreses han estat massa soles i nosaltres volem ser al més efectius possible en l'ajuda", ha declarat el cap del Consell en la seua intervenció, en què ha posat en relleu l'obligació que la Generalitat té per a ajudar aquest sector, que és clau "no solament pel volum en termes econòmics, sinó també pel valor estratègic que té per a la Comunitat". Puig ha indicat que "és fonamental en l'ocupació, en la creació de la riquesa, en la sostenibilitat, en l'equilibri territorial i en l'establiment d'un teixit econòmic flexible, dinàmic i amb capacitat de permanència".

En aquest sentit, ha recordat que aquest sector representa el 16 % del PIB, el 14 % de l'ocupació i el 20 % de les exportacions del territori valencià. A més, tal com ha indicat el president, la Comunitat Valenciana és "líder" en distribució en comparació de la resta de comunitats autònomes.

Puig ha lloat l'esforç realitzat pels empresaris per a aconseguir un teixit productiu "modern i capaç d'integrar les noves tecnologies". Aquesta capacitat d'adaptació ha permés a aquest sector sobreviure "amb la força amb què ho ha fet", ha indicat el president. No obstant això, ha insistit en el fet que la necessitat primordial actualment és "avançar més en la consecució de nous mercats i en la consolidació dels mercats més madurs".

Per a això, el cap de l'executiu valencià ha apostat per la cooperació entre entitats, associacions i empreses i "aconseguir que l'administració estiga al costat, ajudant i col·laborant, des d'una perspectiva de cogestió".

El president ha volgut, així mateix, felicitar els membres de FEDACOVA per la tasca realitzada durant els últims 25 anys "al servei del conjunt de la Comunitat". La unió és necessària "i posa en relleu sempre que som una comunitat que ha de ser capaç de fer-se visible a tota Espanya i a tota Europa en funció d'allò que és bàsic i fonamental per a aquesta comunitat, com ara el sector agroalimentari", ha conclòs Puig.

Documents

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

- Declaracions del President de la Generalitat, Ximo Puig