Hisenda i Model Econòmic
Fons Europeu de Desenvolupament Regional

El Consell destina 82 milions a potenciar la investigació, el desenvolupament tecnològic i la competitivitat de les pime en el marc del FEDER

18/05/2016
El Consell destina 82 milions a potenciar la investigació, el desenvolupament tecnològic i la competitivitat de les pime en el marc del FEDER
- Ángeles Cuenca ha destacat "la importància d'apostar per un creixement econòmic sostenible, durador i estable que impulse la creació d'ocupació"

- Myriam Fernández ha assenyalat que "realitzem una gestió eficaç i eficient dels recursos que la Comissió Europea posa a la nostra disposició"

- 151 empreses valencianes han rebut ajudes d'aquest programa gràcies a les iniciatives posades en marxa per l'IVACE i l'IVF
El Consell ha destinat 82,8 milions d'euros a potenciar la investigació, el desenvolupament tecnològic, la innovació, la millora de la competitivitat de les pime i la conservació i la protecció del medi ambient en el marc del FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional).

En aquest context, 151 empreses valencianes han rebut ajudes gràcies a la línia de préstecs financers combinats amb subvencions a fons perdut per a projectes d'I+D convocades per l'IVACE, i a instruments financers com el capital llavor i el capital inversió facilitats per l'IVF.

Així s'ha posat de manifest en el Comité de Seguiment, que ha avaluat el desenvolupament dels dos primers exercicis del Programa Operatiu FEDER 2014-2020, que s'ha celebrat aquest dimecres i que ha sigut presidit per la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, Ángeles Cuenca. L'organització de l'acte ha sigut a càrrec de la directora general de Finançament i Fons Europeus, Myriam Fernández, que a més forma part de la presidència compartida d'aquest Comité. Han assistit a l'acte els representants del Ministeri, Claudio Pérez Olea i Eva Talens, i la representant de la Comissió Europea, Laura Hagemann.

Ángeles Cuenca ha assenyalat que "la importància d'apostar per un creixement econòmic sostenible, durador i estable, ja que constitueix el millor remei per a frenar la desocupació". En aquest sentit, la secretària autonòmica ha assenyalat que les inversions del FEDER contribueixen a materialitzar projectes que faciliten el canvi de model productiu que impulsa el Consell.

Myriam Fernández ha destacat "l'esforç que es realitza des de la Direcció General de Finançament i Fons Europeus per dur a terme una gestió eficaç i eficient dels recursos que la Comissió Europea posa a la nostra disposició".

La secretària autonòmica ha explicat que "per a consolidar el nostre creixement és necessari impulsar la innovació, el desenvolupament de la societat de la informació i les noves tecnologies, sense perdre de vista l'aposta per les energies renovables, l'eficiència energètica i el transport sostenible, objectius que estan presents en les línies d'actuació del programa FEDER".

La directora general també ha assenyalat que "els fons europeus representen una excel·lent oportunitat per a impulsar el creixement regional i hem d'esforçar-nos perquè no es perda ni un sol euro i que el teixit productiu valencià tinga accés a totes les fonts de finançament disponibles".

Galeria d'imatges