Presidència

Estudiants de Batxillerat i Universitat destaquen el paper de la química en la final del concurs Reacciona!

19/05/2016
- El Museu de les Ciències celebra demà la final i el lliurament de premis de la 5a edició del concurs Reacciona! organitzat junt amb la secció territorial de València de la Reial Societat Espanyola de Química (RSEQ-VAL)
- Els vuit equips finalistes en la categoria de 'Batxillerat' i cinc de 'Universitat' han presentat treballs multimèdia entorn de processos químics
Els grans avanços de la humanitat gràcies a la química, les seues aplicacions més lúdiques, l'hidrogen com a energia del futur, la història de la taula periòdica, la química en el cultiu de l'arròs, què és el foc o la tinta xinesa, són alguns dels temes dels treballs finalistes de la 5a edició de Reacciona!, Concurs organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències i la secció territorial de València de la Reial Societat Espanyola de Química (RSEQ-VAL).

Els guanyadors es coneixeran demà en un acte que tindrà lloc a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències a partir de les 12 h. Els premis estan dotats amb 1.000 euros i 500 euros, per al primer i segon lloc en ambdues categories (Batxillerat i Universitat) a més d'un Premi Especial del Jurat de 250 euros.

El concurs culmina així la seua 5a edició amb l'objectiu de destacar la importància de la química en el món actual i el desenvolupament de la societat, a més de promoure l'interés per aquesta disciplina entre els joves i generar entusiasme pel futur creatiu de la química.

Els vuit finalistes en la categoria de Batxillerat són: col·legi San Buenaventura (Múrcia) amb el treball 'En los albores de la química', IES Las Lagunas (Rivas-Vaciamadrid) amb 'La química tiene traca', el col·legi Santa Teresa Teresianas (Torrent) amb el treball '¿Qué son los petardos?", l'IES San Mateo (Madrid) amb "La tinta china, una tradición viva", l'IES Serra de Mariola (Muro d'Alcoi) amb el treball 'Nunca la simpleza fue tan útil', el col·legi Sant Josep, Sant Andreu i Sant Benet (Massanassa) amb 'La importancia de la química en el cultivo del arroz', l'IES San Mateo (Madrid) amb 'Mutaciones espontáneas en los enlaces de hidrógeno de la molécula de ADN" i el IES Vega del Turia (Terol) amb el seu treball 'Fuego químico'.

En total, més de 80 equips s'han inscrit enguany en la cinquena edició del concurs escolar que està adreçat a estudiants de qualsevol cicle d'universitat, de Batxillerat, cicles formatius de Formació Professional Grau Mitjà i 2n Cicle de l'ESO de tota Espanya. En aquesta ocasió, a més d'estudiants de la Comunitat Valenciana, hi han participat també de Múrcia, Jaén, Madrid o Terol.